08:09 24.10.2013

Усі відповідальні служби Криму до зими готові

2 хв читати
Усі відповідальні служби Криму до зими готові

Кримський прем'єр Анатолій Могильов зазначає, що в Криму відповідальні служби життєзабезпечення готові до роботи в осінньо-зимовий період.

Як повідомляє Управління інформаційної політики уряду автономії, про це А.Могильов заявив під час проведення командно-штабного тренування з ліквідації надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період, що відбулося в середу в селі Опушки Сімферопольського району.

"Наше завдання - забезпечити комфортні умови для кримчан, незважаючи на будь-яку погоду. Зима - це завжди складний період, тому ми маємо бути готові до будь-якої надзвичайної ситуації. Жодних збоїв бути не повинно", - сказав глава кримського уряду.

За його словами, в усіх регіонах Криму створено оперативні штаби з реагування і ліквідації надзвичайних ситуацій. У разі необхідності буде створено республіканський оперативний штаб із координації роботи всіх відповідальних служб у регіонах. Інженерну та спеціальну аварійно-рятувальну техніку переведено на зимовий режим експлуатації. Особовий склад відповідальних служб готовий до реагування на позаштатні ситуації.

У рамках робочої поїздки А.Могильов побував у 2-й аварійно-рятувальній частині Головного управління ДСНС України в Криму, розташованій у селі Мазанка Сімферопольського району, де поспілкувався з особовим складом і оглянув технічні засоби рятувальників, зокрема спорядження і техніку гірничорятувальної частини аварійно-рятувального загону, оснащення мобільно-водолазної групи, інженерну техніку. Крім того, глава кримського уряду ознайомився з роботою пересувного штабу з пунктом управління з ліквідації НС, пунктів обігріву, а також пунктів енерго- і теплозабезпечення.

У свою чергу, як повідомляє прес-служба кримського главку ДСНС, на сьогодні фахівці та підрозділи держслужби з надзвичайних ситуацій здійснюють комплекс заходів із запобігання можливим надзвичайним ситуаціям на території автономії в зимовий період 2013-2014 років. Під час підготовки велика увага приділяється техніці, яку буде задіяно в роботі кримських рятувальників під час рятувальних операцій.

Для зимового періоду на півострові за останні п’ять років стали характерними міцні морози, щедрий снігопад і ураганний вітер. У січні-лютому на деяких ділянках доріг часто утворюються снігові замети, що утруднює рух автотранспорту. Також відбувається відключення від електропостачання через пориви ліній електропередач у населених пунктах.

За інформацією кримського главку ДСНС, упродовж зимового періоду 2012-2013 років на території Криму сталося 415 надзвичайних ситуацій, 54 нещасних випадків, унаслідок яких загинули 94 людини, постраждали 78. При цьому співробітники Держслужби з надзвичайних ситуацій врятували 112 людей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА