18:28 30.10.2013

Японія прагне консультацій з Україною в рамках СОТ через мита на автомобілі

1 хв читати

Уряд Японії в середу направив запит на проведення консультацій з урядом України відповідно до угоди СОТ про захисні заходи щодо мит на імпорт автомобілів, упроваджених Києвом 13 квітня 2013 року.

"Уряд Японії вважає, що заходи було введено не відповідно до положень генеральної угоди з тарифів і торгівлі (ГАТТ) і угоди СОТ про захисні заходи", - йдеться в повідомленні Міністерства економіки, торгівлі та промисловості Японії.

На думку Токіо, Україна не мала достатніх підстав для впровадження таких обмежень (збільшення імпорту, серйозний збиток для вітчизняної промисловості, причинно-наслідкові зв'язки). Окрім того, Київ порушив процедурні вимоги при застосуванні захисних заходів, вважає японська влада.

Як повідомлялося, в Україні з 13 квітня введено спеціальні мита на імпорт нових легкових автомобілів з об'ємом бензинового двигуна 1000-1500 куб. см у розмірі 6,46% і 1500-2200 куб. см - 12,95% незалежно від країни походження й експорту.

Про своє занепокоєння таким рішенням, ухваленим без консультацій із зацікавленими країнами, заявили також ЄС, США, Росія і Південна Корея.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА