18:17 31.10.2013

Журналісти зустріли нового голову Львівської облдержадміністрації вигуками "Ганьба!"

2 хв читати

Львівські журналісти зустріли новопризначеного голову Львівської обласної держадміністрації Олега Сала вигуками "Ганьба!" і "Сало - на нари!".

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після того, як віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул зачитав указ президента України, декілька десятків журналістів, що зібралися в сесійній залі на представлення нового голови облдержадміністрації, почали скандувати "Ганьба!" і "Сало - на нари!", а також ляскати в долоні.

Така реакція журналістів викликана діями О.Сала під час президентської кампанії 2004 року, коли він перебував на посаді начальника ГУМВС у Львівській області. Зокрема, його підозрюють у підкиданні боєприпасів в офіси студентських організацій Львова, а також у бездіяльності під час розслідування підпалу газети "Поступ".

Те саме повторилося, коли О.Сало вийшов на трибуну для виступу. Незважаючи на крики та оплески, О.Сало продовжив свій виступ і заявив, що його команда буде працювати "чесно і справедливо".

У свою чергу колишній голова Львівської ОДА Віктор Шемчук побажав своєму наступнику "працювати не гірше, ніж команда попередників".

Як повідомлялося, 31 жовтня президент України Віктор Янукович звільнив з посади голови Львівської обласної державної адміністрації Віктора Шемчука та призначив на цю посаду О.Сала.

О.Сало очолював обласне управління МВС у Львівській області в 2004 році, і під час "помаранчевої" революції був обвинувачений у численних зловживаннях владою. Генпрокуратура порушила проти нього кримінальні справи за порушення виборчого законодавства та зловживання службовим становищем, і його було оголошено в міжнародний розшук.

Пізніше кримінальні справи стосовно О.Сала було закрито "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

У 2010 році він очолював управління МВС у Рівненській області, потім обіймав посаду першого заступника начальника Департаменту громадської безпеки МВС. У 2012 році О.Сала призначили начальником управління МВС України в Івано-Франківській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА