14:51 13.11.2013

Україна розширюватиме співпрацю з Бразилією у фармсфері

1 хв читати

Державна служба України з лікарських засобів (Держлікслужба) і Національне агентство санітарного нагляду Бразилії підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо співпраці.

Як повідомила прес-служба Держлікслужби, підписання відбулося 6 листопада 2013 року під час візиту української делегації до Бразилії в рамках чергового, шостого засідання Міжурядової українсько-бразильської комісії з торговельно-економічного співробітництва.

У рамках меморандуму передбачається створення механізмів співпраці у сфері нагляду за станом охорони здоров'я, надання методичної підтримки в процесі обміну технологіями, спільної розробки проектів і науково-технічних досліджень між Бразилією і Україною.

Крім того, в рамках меморандуму заплановано налагодження каналів комунікації з питань фармацевтичних стандартів, введення вимог Належної виробничої практики (GMP) та відповідних норм законодавства.

Документ також визначає механізми здійснення регулярного обміну інформацією про новітні розробки у сфері охорони здоров'я і контролю якості лікарських засобів тощо.

Як зазначив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" виконавчий директор Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників (AIPM Україна) Володимир Ігнатов, меморандум може дозволити реалізувати проекти із трансферу українських технологій на ринок Бразилії.

"Це може бути хорошим прикладом", - сказав він.

Водночас він зазначив, що на фармацевтичному ринку України не представлені бразильські препарати.

Як повідомлялося, ПрАТ "Індар" (Київ), єдине українське підприємство з повним циклом виробництва інсулінів, планує в 2014 році розпочати виробництво інсуліну в Бразилії на заводі, побудованому за технологією "Індар".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА