13:08 19.11.2013

Генпрокурор України: У боротьбі з корупцією нікому спуску не дам

2 хв читати
Генпрокурор України: У боротьбі з корупцією нікому спуску не дам

Генеральний прокурор України Віктор Пшонка відзначає необхідність виходу на новий рівень боротьби з корупцією і тісної взаємодії всіх правоохоронних органів у подоланні цього негативного явища в державі.

"Сьогодні боротьба з корупцією має вийти на якісно новий рівень. Це перше і головне завдання для всіх керівників правоохоронних відомств. Євроінтеграційне спрямування України та міжнародні норми потребують не просто стандартних кроків із боротьби з корупцією, а й усунення ризику у вчиненні корупційних правопорушень", - сказав він на брифінгу в Києві.

За словами генпрокурора, на сьогодні в Україні "піднято планку боротьби з корупцією".

Він зазначив, що якщо раніше йшлося про поширення зловживання на рівні дозвільних систем, надання адміністративних послуг, втручання в малий і середній бізнес, то "сьогодні нам доводиться говорити про корупційні правопорушення у бюджетній сфері на більш високих рівнях".

За його словами, йдеться переважно про незаконність проведення тендерних процедур.

В.Пшонка зазначив, що найбільшу кількість корупційних правопорушень вчинено у бюджетній сфері, на другому місці - сфера охорони здоров'я, на третьому - освіта, далі йде земельна сфера та кредитно-фінансові відносини.

"Антикорупційна політика держави має реалізовуватися правоохоронцями в тісній взаємодії. Що стосується органів прокуратури, то саме генеральний прокурор уповноважений на координацію діяльності між усіма силовими правоохоронними відомствами. Я усвідомлюю, що це дуже висока відповідальність, і можу вас запевнити, що спуску не дам у цьому нікому - ні собі, ні своїм колегам, ні загалом тим, хто має боротися і протидіяти корупції", - резюмував він.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

Ситуація в українській енергосистемі наступного тижня буде складнішою - голова "Укренерго"

З півночі на фронті було вже 71 бойове зіткнення, на курахівському напрямку вбито 36, поранено 60 окупантів

Мирна жителька загинула через ворожий авіаудар по Глушківці на Харківщині - прокуратура

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА