16:27 27.11.2013

Вимоги МС до харчової продукції не нижчі, ніж у ЄС, - Мінагропрод

2 хв читати

Митний союз висуває до якості й безпеки харчової продукції не менш жорсткі вимоги, ніж Європейський Союз, вважає Міністерство аграрної політики та продовольства.

"Вимоги Європейського Союзу до якості та безпеки продукції не вищі, ніж вимоги МС. За деякими показниками вимоги МС набагато вищі. Питання в зарегульованості цього процесу", - сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Іван Бісюк під час 6-ї Всеукраїнської конференції "Молочний бізнес-2013" у Києві в середу.

Він зазначив, що переговорний процес щодо експорту сільгосптоварів з України до МС часто затягується через бюрократичну тяганину в країнах-учасницях МС.

Узгодження нормативів харчової промисловості в ЄС, за його словами, триває ще довше.

"Україні сьогодні не просто проводити переговори. Але ми їх проводимо, і хочу сказати, що проводитимемо в напрямі розвитку торговельних відносин із Європейським Союзом", - додав І.Бісюк, зазначивши, що Україна вже гармонізувала з європейським понад 80% законодавства у сфері агропромислового комплексу.

При цьому, вважає перший заступник міністра, з точки зору експорту української м'ясо-молочної продукції МС "поки що нічим не замінний сегмент", а в Євросоюзі нині Україна має успішні позиції тільки в зерновій і масложировій групі.

Він нагадав, що нещодавно країна отримала право постачати до ЄС м'ясо птиці. На сьогодні на цей ринок було поставлено близько 60 тонн м'яса птиці.

І.Бісюк також зазначив, що отримання квот на постачання агропродукції після підписання угоди про асоціацію з ЄС іще не гарантує їх виконання.

"Квота - це можливість. Але під цю можливість потрібно отримати дозвіл генерального директорату (SANCO)", - сказав він.

І.Бісюк припускає, що в разі підписання Україною та ЄС угоди про асоціацію і створення зони вільної торгівлі Митний союз зробить жорсткішими умови доступу української агропродукції на свій ринок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА