18:50 27.11.2013

У Запоріжжі мітингували прибічники євроінтеграції та їхні опоненти

2 хв читати

У Запоріжжі в середу відбулися кілька мітингів: прибічники євроінтеграції закликали до люстрації місцевих органів влади біля Запорізької мерії, а прибічники Митного союзу переконували запорожців у його перспективи біля будівлі облдержадміністрації.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кілька сотень мешканців Запоріжжя, серед яких представники націонал-патріотичних, молодіжних організацій, а також місцеві підприємці, заявили, що "більшість запорожців симпатизує Євросоюзу і хочуть мати справедливі закони, суди, непідкупну владу". За їхніми словами, запорожці почали рух у бік Європи, оголошуючи війну корумпованій місцевій владі.

Активісти заявили, що вимагають відставки міського голови Олександра Сіна і його заступників, які "не мають морального права керувати містом", після арешту "улюбленця місцевої влади запорізького мецената Євгена Анісімова, якого заарештували за вимагання грошей з місцевих підприємців".

"Ми вимагаємо люстрації місцевої влади. Лише так Україна зможе стати цивілізованою правовою державою. В Європі відбулася люстрація. Сьогодні черга за Україною", - зазначив керівник запорізької організації ВО "Свобода" Віталій Подлобніков.

Учасники "євроінтеграційного мітингу" також наголосили, що до запорізького Євромайдану "поки що не можуть приєднатися студенти вишів, оскільки "ректори низки провідних вишів Запоріжжя, зокрема і запорізького державного університету, погрожують їм відрахуванням".

Опоненти Євроінтеграції - комуністи і представники кількох запорізьких підприємств, серед яких "Мотор-Січ" і "ЗАЗ", зібралися біля будівлі Запорізької облдержадміністрації. Вони заявляли, що "шлях України - до Митного Союзу, а європейський шлях заведе країну в глибоку економічну кризу".

Місцеві прихильники МС заявили, що запорізькі підприємства орієнтовані на ділові зв'язки з Росією, а тому зазнають великих збитків. "Ще кілька років тому наш автомобільний завод випускав до 200 тисяч автомобілів на рік, тепер - до 20 тисяч. Завод перебуває в жалюгідному стані, і не тому, що потужності не дозволяють, а тому що немає ринку збуту", - повідомила працівниця ВАТ "ЗАЗ" Наталія Деркач.

Як зазначили в міліції, правопорушень під час мітингів зафіксовано не було.

Увечері на центральній площі Запоріжжя свій Євромайдан обіцяють провести студенти запорізьких вишів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА