11:32 10.12.2013

Лише 38,5% учасників акції на майдані Незалежності підтримують звільнення Тимошенко - соцопитування

2 хв читати
Лише 38,5% учасників акції на майдані Незалежності підтримують звільнення Тимошенко - соцопитування

Переважна більшість учасників акції протесту, яка відбувається на майдані Незалежності в Києві, готові піти з нього тільки після виконання всіх висунених вимог.

Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного фондом "Демократичні ініціативи ім. Ілька Кучеріва" та Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) 7 і 8 грудня.

Учасники акції на Майдані підтримують такі вимоги: звільнення заарештованих учасників Майдану та припинення репресій - 81,8%, відставка уряду - 80,1%, негайне підписання угоди про асоціацію з ЄС - 71%, відставка Віктора Януковича з посади глави держави та проведення дострокових президентських виборів в Україні - 75%, порушення кримінальних справ стосовно винних у побитті мирних демонстрантів - 57,6%, розпуск Верховної Ради України та призначення дострокових парламентських виборів - 55,6%.

Водночас вимоги про звільнення Юлії Тимошенко підтримують 38,5% опитаних, вимоги змінити Конституцію і повернутися до конституційного ладу 2004 року підтримують 37,9%, порушення кримінальних справ стосовно всіх, хто був задіяний у корупції, - 49,6%, загальне підвищення рівня життя людей - 46,9%.

Готові піти з Майдану лише після виконання всіх вимог 77,4% мітингувальників, готові задовольнитися виконанням кількох основних вимог - 23,1%, бодай деяких вимог - 14,2%.

Крім того, 7,3% учасників акції готові залишити Майдан з причин, які не дають стояти там постійно (робота, навчання тощо), 6,5% - через втому й погане самопочуття, 5,3% - через розчарування в лідерах, 6,3% - через холод.

У разі репресій проти учасників Майдану готові його залишити 3,3%, через розчарування у спроможності людей що-небудь змінити - 1,6%, якщо більшість учасників акції протесту залишать його організовано - 5,7%, якщо з Майдану підуть друзі та знайомі - 1,1%.

51,3% опитаних згодні з проведенням круглого столу за участю влади, опозиції та громадських лідерів за посередництва міжнародних організацій; 41,5% вважають, що ніяких переговорів із владою проводити не треба, не змогли відповісти на це запитання 7,2%.

Загалом під час дослідження було опитано 1037 учасників акції протесту на Майдані за методикою, яка забезпечує випадкову вибірку його учасників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА