12:01 10.12.2013

МВС просять розібратись у блокуванні будівлі представництва ЄС у Києві

1 хв читати
МВС просять розібратись у блокуванні будівлі представництва ЄС у Києві

Міністерство закордонних справ України звернулося до правоохоронних органів з метою вжиття заходів для розблокування будівлі представництва Євросоюзу в Києві.

"Ми направили офіційне звернення до МВС і внутрішніх військ, які здійснюють охорону іноземних диппредставництв. Вживаються всі заходи, щоб розблокувати представництво", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс.

У свою чергу прес-секретар посольства Давід Стулік повідомив, що представництво Євросоюзу в Україні звернулося до правоохоронних органів у зв'язку з блокуванням його будівлі в Києві. "Представництво ЄС одразу поінформувало міліцію про те, що відбувається ", - розповів він.

Раніше один зі співробітників представництва розповів агентству, що близько 50 протестувальників спортивної статури заблокували входи до представництва ЄС у Києві. Вони перекрили центральний і тильний входи представництва ЄС.

Д.Стулік розмістив на своїй сторінці у Facebook фотографії з блокуванням входів представництва й підписав: "Тітушки" блокують представництво ЄС".

"Тітушками" в Україні називають хлопців спортивної зовнішності, котрі приходять на масові акції з неочевидними цілями. В опозиції вважають, що влада використовує їх для провокацій і розгону демонстрацій, влада спростовує такі звинувачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА