18:10 16.12.2013

У Генпрокуратурі ставлять під сумніви окремі свідчення Попова

2 хв читати
У Генпрокуратурі ставлять під сумніви окремі свідчення Попова

Усунений з посади голови Київської міської державної адміністрації Олександр Попов сприяв поширенню матеріалів слідства щодо подій у ніч на 30 листопада на майдані Незалежності в Києві, що ставить під сумніви частину його свідчень, заявляє перший заступник Генерального прокурора України Віталій Білоус.

За його словами, Головне слідче управління Генпрокуратури перевірило ситуацію навколо публікації частини протоколів допитів О.Попова, заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича та начальника ГУМВС України в Києві Валерія Коряка, повідомляє відділ зі зв'язків із громадськістю Генеральної прокуратури в понеділок.

"Під час перевірки постала необхідність додатково допитати О.Попова. Слідчим шляхом встановлено, що саме О.Попов сприяв поширенню матеріалів слідства. Слідство вважає, що факт сприяння в поширенні цієї інформації ставить під сумніви окремі частини свідчень О.Попова. І у зв'язку з цим слідчим шляхом було перевірено всі його свідчення", - сказав В.Білоус, коментуючи повторний виклик О.Попова на допит до Генпрокуратури.

Крім того, він зазначив, що секретар РНБО Андрій Клюєв у понеділок самостійно прибув до слідчого управління, де і був допитаний. "Свій прихід він пояснив бажанням надати свідчення у справі щодо подій на майдані Незалежності. Слідство встановило, що А.Клюєв не причетний до подій, що сталися в ніч із 29 на 30 листопада на майдані Незалежності", - уточнив В.Білоус.

Як повідомлялося, працівники Генпрокуратури вручили О.Попову повідомлення про підозру в перевищенні влади у зв'язку з подіями, що сталися в ніч на 30 листопада на майдані Незалежності в Києві. В п'ятницю, 13 грудня, О.Попов уже дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, а 14 грудня президент України Віктор Янукович усунув його з посади голови КМДА.

Під час своїх свідчень О.Попов розповів, що тієї ночі отримав команду А.Клюєва виконувати вказівки В.Сівковича. В.Сівкович це заперечує.

21 листопада уряд України вирішив припинити підготовку до підписання угоди про асоціацію з ЄС. Цього самого дня, організувавшись через соцмережі, люди вийшли на майдан Незалежності на знак протесту.

29 листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі угоду не було підписано. Близько 4-ї години ранку 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей із Майдану. Тоді повідомлялося про 35 постраждалих і 35 затриманих. Кадри з розгоном Євромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА