19:50 19.12.2013

Дніпропетровські водії трамваїв припинили страйк після початку погашення заборгованості із зарплати

2 хв читати

Близько 200 працівників КП "Дніпропетровський електротранспорт" розблокували в четвер надвечір трамвайне депо та відновили рух на всіх маршрутах обласного центру після того, як казначейство розблокувало рахунки підприємства і на картки робітників почали надходити борги із зарплати за жовтень.

Як розповіла на прес-конференції заступник голови профкому КП "Дніпропетровський електротранспорт" Олена Воліна, проблеми з виплатою зарплати пов'язані з тим, що підприємство фінансується Держказначейством за залишковим принципом.

"Ми фінансуємося за залишковим принципом і не належимо до захищеної статті, а оскільки ситуація з наповненням бюджетів нині не дуже хороша, то страждаємо і ми", - сказала вона.

О.Воліна зазначила, що виплата зарплати за жовтень не вирішить ситуації в цілому, оскільки люди через відсутність коштів були вимушені брати кредити і мають повернути гроші з відсотками.

За словами представників КП, переговори з Держказначейством тривали протягом кількох тижнів, також листи з проханням вирішити ситуацію було відправлено прем'єр-міністрові Миколі Азарову та до Міністерства фінансів.

Загальний борг держбюджету перед підприємством становить 17 млн грн, з яких 5,3 млн грн - зарплата за жовтень і 5,7 млн грн - зарплата за листопад.

Держава винна підприємству ще 14 млн грн за пільгові перевезення пасажирів.

Водночас працівники підприємства попередили, що якщо до кінця грудня вони не отримають зарплати за листопад, їхній страйк буде продовжено.

Як повідомлялося, в четвер о 5-й годині ранку на маршрути Дніпропетровська не вийшов жоден трамвай. Рух було поновлено лише о 16.30.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Новомосковському районі Дніпропетровської області збито ворожу ракету

На фронті найскладніша ситуація на сіверському та покровському напрямках - Генштаб

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Кількість постраждалих унаслідок удару по Черкаській Лозовій зросла до 27 людей, доля ще одного невідома - прокуратура

Постачання двох ЗРК Patriot до Харкова принципово змінить ситуацію - Зеленський після ударів по області

Кількість жертв удару по Черкаській Лозовій зросла до шести осіб - прокуратура

Окупанти вдарили по Харкову КАБ, в однієї жінки гостра реакція на стрес - Синєгубов

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА