17:47 24.12.2013

Підготовка до реалізації ще п’яти спільних проектів щодо МФО у сфері ЖКГ майже на 10 млрд грн триває - Вілкул

2 хв читати

Уряд продовжує роботу з підготовки до реалізації ще п'яти спільних проектів з міжнародними фінансовими організаціями (МФО) у сфері житлово-комунального господарства (ЖКГ) на суму майже 10 млрд грн, повідомив віце-прем'єр-міністр Олександр Вілкул під час виїзної робочої наради на Поштовій площі в Києві, коментуючи підсумки діяльності Мінрегіону в 2013 році.

Водночас він не уточнив, про які саме проекти йдеться.

"Залучення коштів МФО і кращих технологій - важливі складові модернізації ЖКГ Навіть у найскладнішій і найпроблемнішій галузі - у ЖКГ - завдяки тісній співпраці з МФО, зокрема з європейськими, нам вдалося досягти серйозних результатів. Україна спільно з МФО вже реалізує чотири проекти з модернізації ЖКГ загальною вартістю понад 3 млрд грн", - сказав О.Вілкул.

За даними Мінрегіону, перший із згаданих О.Вілкулом проектів - розвиток міської інфраструктури, реалізується в 14 містах країни. У його рамках уже замінено майже 50 км водопровідно-каналізаційних мереж, реконструйовано 408 насосних і каналізаційних станцій (із 460 запланованих). Середній показник економії електроенергії на комунальних підприємствах, де завершено реалізацію проекту, становить 30% від запланованих 15%. На 5% скоротилися втрати води.

Другий проект на суму понад EUR31 млн, реалізований в Миколаєві спільно з Європейським інвестиційним банком, спрямований на модернізацію систем водопостачання та водовідведення. У його рамках виконуються роботи із заміни майже 20 км мереж, оновлення 18 насосних станцій, реконструкції очисних споруд міста і будівництва двох відстійників. Проект заплановано завершити до кінця 2015 року. Очікуваний результат - зниження на 25% споживання електроенергії, втрат води у мережах на 5%, а також підвищення якості послуг водопостачання та водовідведення, збереження екосистеми у басейні р. Південний Буг і Чорного моря.

Третій проект "Модернізація теплопостачання, водовідведення та енергозбереження" на суму EUR147,5 млн заплановано реалізувати спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) у восьми містах: Ялті, Дніпропетровську, Запоріжжі, Львові, Тернополі, Житомирі, Івано-Франківську, Черкасах.

Четвертий проект "Демо Україна" на загальну суму EUR10 млн реалізується з Північною екологічною фінансовою корпорацією (NEFCО). Він спрямований на впровадження енергоефективних заходів у секторі теплопостачання. Для участі у проекті відібрано 10 міст: Донецьк, Івано-Франківськ, Вінниця, Житомир, Кам'янець-Подільський, Київ, Олександрія, Кривий Ріг, Полтава, Сєверодонецьк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА