16:17 26.12.2013

Україна готова розпочати постачання РН "Зеніт" для нових космічних програм РФ після вирішення питання ціноутворення - голова ДКАУ

2 хв читати

Україна готова постачати Російській Федерації ракети-носії (РН) "Зеніт" для нових російських космічних програм, однак для цього необхідно завершити спільне відпрацювання питання ціноутворення ринкової вартості РН, повідомив голова ДКАУ Юрій Алексєєв.

Коментуючи на прес-конференції в Києві в четвер нещодавні публікації низки російських ЗМІ про нібито відмову РФ від українських РН "Зеніт", зокрема в рамках міжнародного проекту з комерційного запуску американських супутників зв'язку з морського космодрому Sea Launch у Тихому океані, голова ДКАУ наголосив: "Ніхто ні від чого не відмовлявся".

За словами Ю.Алексєєва, ці публікації могли з'явитися на тлі розпочатого російською і українською сторонами відпрацювання питання ціноутворення ринкової вартості РН "Зеніт", що може бути використана в перспективі у кількох нових російських космічних програмах.

Як пояснив голова ДКАУ, на сьогоднішній день розроблена ДКБ "Південне" (Дніпропетровськ) РН "Зеніт" за своїми характеристиками залишається неперевершеною у своєму класі. "За технічною оснащеністю, з інженерної думки, ніхто РН "Зеніт" не перевершив", - сказав він.

Водночас, уточнив Ю.Алексєєв, "є питання ціноутворення: 70% комплектуючих ми отримуємо з РФ... Двигун робиться в Хімках (Московська обл.), системи управління - в Москві".

Як повідомив голова ДКАУ, наразі російська і українська сторони вивчають питання ціноутворення ринкової вартості РН "Зеніт". "Остаточно питання не закрите", - зазначив він.

Як уточнив Ю.Алексєєв, питання постачань Україною РН "Зеніт" для нових російських космічних програм не слід пов'язувати з проектом Sea Launch.

"Наразі ракета для запланованого на квітень 2014 року запуску в рамках Sea Launch стоїть на вантаженні (на"Південмаші" - ІФ)", - повідомив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Глава Пентагону: На "Рамштайн-22" обговорювали посилення української ППО, союзники зосереджені на потребах України для захисту Харкова та інших місць

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА