13:55 02.01.2014

Українці викинуть з кожного новорічного столу харчову продукцію на 200 грн - експерти

1 хв читати
Українці викинуть з кожного новорічного столу харчову продукцію на 200 грн - експерти

Кількість харчових відходів кожного новорічного столу України в середньому еквівалентна 199 грн, або 18% прожиткового мінімуму 2013 року, повідомляє агентство AgriSurvey.

Згідно з його повідомленням, щомісячні харчові відходи, наприклад, британської сім'ї значно вище, однак вони досягають лише 6% прожиткового мінімуму британця.

"Для порівняння: такий обсяг втрат означає, що населення України викидає на смітник в середньому 4,8 кг салату "Олів'є" у розрахунку на один новорічний стіл, що в сумі становить 30,1 тис. тонн "Олів'є" загалом по країні", - вважає менеджер маркетингових і соціологічних досліджень AgriSurvey Га нна Квіт.

За результатами дослідження AgriSurvey, ця страва присутня на новорічному столі у 67% міського населення України (незалежно від віку і статі).

Г.Квіт зазначила, що у 39% міських жителів країни зазвичай псується мінімум до 5% їжі, водночас 15% жителів викидають понад 30% новорічних продуктів. Найбільш марнотратними, за її словами, є молодь і люди, які святкують Новий рік у великих компаніях.

Загалом під час новорічних свят буде викинуто продуктів харчування на 1 млрд грн, підрахували в AgriSurvey .

Офіційний курс на 2 січня - 7,9930 грн/ $1.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА