11:15 20.01.2014

Влада вже сформувала групу з урегулювання ситуації в Україні - Герман

2 хв читати
Влада вже сформувала групу з урегулювання ситуації в Україні - Герман

Розпочала роботу група з урегулювання ситуації в Україні, очікують відповіді опозиції про участь у переговорах у понеділок, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат від фракції Партії регіонів Ганна Герман.

"Розпочала роботу група з урегулювання ситуації в країні, створена для врегулювання, під керівництвом Андрія Клюєва (секретар РНБО - ІФ). До складу групи ввійшли міністр юстиції Олена Лукаш і Андрій Портнов (радник президента України - ІФ)", - розповіла Г.Герман.

Народний депутат додала: "Група вже запропонувала опозиції зустрітися в другій половині дня і щоб опозиція визначила тих, хто представлятиме її. І готова (група - ІФ) до переговорів з урегулювання ситуації в країні".

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи братиме президент України Віктор Янукович участь у зустрічі з представниками опозиції, Г.Герман зазначила, що це буде перша зустріч, і вона відбудеться без участі глави держави.

Водночас в ефірі телеканалу "112 Україна" вона уточнила, що В.Янукович візьме участь у переговорах з опозицією лише тоді, коли буде готове підґрунтя й визначено вимоги сторін.

"Для того щоб президент особисто взяв участь у діалозі, треба підготувати ґрунт. Треба визначити вимоги сторін, треба розпочати діалог. Неможливо говорити про те, щоб президент сідав по одну конкретну сторону. Президент має представляти народ", - сказала Г.Герман.

Як повідомлялося, 19 січня після народного віча частина протестувальників рушила до урядового кварталу, проте шлях їм перегородив заслін правоохоронців. Після цього виникли сутички радикально налаштованих людей із правоохоронцями, які тривають уже понад 16 годин.

Після невдалої спроби зупинити людей лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив, що вирушає на зустріч із президентом України Віктором Януковичем до його резиденції Межигір'я (Київська обл.). Після зустрічі з В.Януковичем В.Кличко заявив, що президент пообіцяв у понеділок уранці створити комісію з представників Адміністрації президента, Кабінету Міністрів і представників опозиції, яка займатиметься вирішенням кризової ситуації в країні.

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко повідомив про те, що В.Янукович дав обіцянку зустрітися з лідерами опозиції в понеділок, 20 січня.

Водночас 20 січня В.Кличко заявив, що В.Янукович має особисто брати участь у переговорах із врегулювання політичної кризи та відповідати за кожен крок домовленостей.

"Дивно провадити переговори з Андрієм Клюєвим, якого Янукович призначив головою робочої групи для вирішення політичної кризи. Тому що саме Клюєв несе відповідальність за кривавий розгін Євромайдану 30 листопада та побиття студентів, за що так нікого і не було покарано. Є сенс провадити переговори лише з тими, хто приймає рішення і несе відповідальність за їх виконання. Тому з боку влади в переговорах обов'язково має брати участь президент Янукович", - наголосив В.Кличко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА