10:59 25.01.2014

Янукович звільнив Попова з посади голови КМДА і призначив на цю посаду Макеєнка-указ

2 хв читати
Янукович звільнив Попова з посади голови КМДА і призначив на цю посаду Макеєнка-указ

Президент України звільнив з посади голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександра Попова і призначив на цю посаду народного депутата фракції Партії регіонів Володимира Макеєнка.

Відповідні укази оприлюднено на сайті глави держави в суботу.

В.Макеєнко народився в місті Клинці Брянської області. Закінчив Ленінградську академію цивільної авіації та Український інститут міжнародних відносин при Київському університеті ім.Т.Г.Шевченка. Народний депутат кількох скликань. Очолює комітет Верховної Ради з питань регламенту, депутатської етики та забезпечення діяльності парламенту, фракція Партії регіонів.

О.Попов був відсторонений від посади голови КМДА після подій 30 листопада 2013 року, коли розігнали Євромайдан.

Близько 4-ї години ранку 30 листопада 2013 року бійці спецпідрозділу "Беркут" жорстоко розігнали людей з майдану Незалежності, що виступали проти призупинення євроінтеграції. Кадри з розгоном Євромайдану шокували українців і світову громадськість. 30 листопада обурені українці почали збиратися на Михайлівській площі. Акції протесту тривають досі

Генеральна прокуратура України 14 грудня 2013 року повідомила про вручення підозр у перевищенні службових повноважень заступнику голови РНБО Володимиру Сівковичу, голові Київської міськадміністрації Олександру Попову, екс-начальнику столичного главку міліції Валерію Коряку та його заступнику Петру Федчуку. Згідно з повідомленням, 13 грудня О.Попов дав свідчення про свої дії в ніч на 30 листопада, а наступного дня президент України Віктор Янукович усунув його з посади голови КМДА. Крім того, були відсторонені В.Сівкович, В.Коряк і П.Федчук.

8 січня стало відомо, що начальнику одного з управлінь ГУ МВС України в Києві в оголошено про підозру у перевищенні службових повноважень під час подій 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності. Генпрокуратура не назвала прізвища цього керівника.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу внаслідок обстрілів загинули троє мирних жителів

Силами ППО за добу знищено п'ять розвідувальних БПЛА в південних областях України

Українська авіація за добу завдала ударів по дев’яти районах скупчення сил противника

На фронті за добу було 155 бойових зіткнень, на харківському напрямку ворог здійснив 12 атак

Війська РФ за добу завдали по Україні 13 ракетних і 118 авіаційних ударів

За добу на Донеччині через російські обстріли поранено двох жителів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів одна людина загинула, ще п'ятеро дістали поранення, серед них дитина

Сили оборони за добу ліквідували 1260 окупантів

Припинення вогню в Газі можливе хоч завтра, якщо ХАМАС звільнить заручників

Президент Європейської ради: Накази про евакуацію в "небезпечні зони" для цивільного населення Рафаха неприйнятні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА