10:13 27.01.2014

Глава Мін’юсту України вимагає від протестувальників звільнити будівлю відомства. Інакше міністр говоритиме з РНБО про питання НС

2 хв читати
Глава Мін’юсту України вимагає від протестувальників звільнити будівлю відомства. Інакше міністр говоритиме з РНБО про питання НС

Міністр юстиції України Олена Лукаш у телезверненні попросила протестувальників, які захопили будівлю Мін’юсту на вул. Городецького, звільнити приміщення. Інакше вона має намір звернутися до Ради національної безпеки і оборони щодо обговорення питання про введення в країні надзвичайного стану.

"У Києві так звані протестувальники захопили одну з будівель Міністерства юстиції України. (...) Її було захоплено саме в той час, коли опрацьовувалися останні правки до закону "Про зміни до Конституції України" та повернення Конституції України в редакції 2004 року", - йдеться у зверненні міністра, яке оприлюднив сайт "Подробиці" (телеканалу "Інтер").

За словами міністра, робоча група з врегулювання кризи в неділю працювала на експертному рівні цілий день і розглядала два питання: питання амністії та питання внесення змін до Конституції України.

"Саме під час цієї роботи вночі невідомі бітами розбили скло і захопили будівлю Міністерства юстиції України. Останнє, що бачили жінки-працівниці Міністерства юстиції України, як бітами розбивають фотографії та особисті речі, що перебувають у цих приміщеннях", - повідомила О.Лукаш.

Крім того, зазначила вона, в приміщенні з'явилася вода, щоб "була чудова ковзанка".

"Я, учасник робочої групи з врегулювання сьогоднішньої ситуації, буду вимушена звернутися до президента України з проханням припинити переговори у разі, якщо будівлю Мін’юсту не буде звільнено невідкладно і парламентерам не буде надано шанс мирного врегулювання конфлікту", - заявила глава Мін’юсту.

Вона також наголосила, що якщо будівлю відомства не буде звільнено негайно, то їй доведеться звернутися до членів РНБО "з вимогою обговорити введення надзвичайного стану в цій державі".

"Я звертаюся до послів, представників дипломатичних місій і консулів - подивитися, що робиться, під егідою яких європейських цінностей знищується наше європейське майбутнє, і засудити будь-які прояви агресії", - зазначила О.Лукаш.

Як повідомлялося, активісти громадянського руху "Спільна справа" в неділю ввечері зайняли Мін’юст на вул. Городецького, 13.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА