16:07 30.01.2014

Могильов доручив оголосити режим надзвичайної ситуації в Криму у зв'язку з погодними умовами

3 хв читати
Могильов доручив оголосити режим надзвичайної ситуації в Криму у зв'язку з погодними умовами

У зв'язку зі складними погодними умовами кримський прем'єр Анатолій Могильов доручив оголосити в автономії надзвичайну ситуацію.

Як повідомляє Управління інформаційної політики Ради міністрів Криму, про це А.Могильов заявив у четвер на засіданні Регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Голова кримського уряду зазначив, що в результаті негоди в 15-ти регіонах Криму утруднено дорожній рух, порушено енерго-, водо- і теплопостачання, зокрема об'єктів соціальної сфери.

"У вкрай складних погодних умовах головне завдання, яке постає перед нами, - забезпечити кримчанам нормальні умови. Передусім, необхідно відновити нормальну роботу шкіл, лікарень, об'єктів водо -і теплопостачання", - сказав він.

А.Могильов доручив керівникам міст і районів спільно з усіма профільними службами створити оперативні штаби і тримати ситуацію в регіонах на постійному контролі. "Люди не повинні залишатися в холодних будинках. Побувайте в кожному населеному пункті у вашому районі, проконтролюйте, що робиться, які проблеми, яка потрібна допомога. Якщо щось не вдається, звертайтеся до нас, будемо ухвалювати відповідні рішення. Жоден кримчанин не повинен залишитися без підтримки влади", - сказав кримський прем'єр.

У свою чергу віце-прем'єр уряду Криму Азіз Абдуллаєв повідомив, що з метою оперативного усунення наслідків негоди аварійні бригади та всі профільні відомства автономії працюють у посиленому режимі.

"Усі присутні, закріплені за регіонами, глави міст і районів мають враховувати, що попереду субота і неділя, але для всіх нас вихідних немає", - додав він.

Як повідомив генеральний директор ПАТ "ДТЕК Крименерго" Едуард Соколовський, станом на 06.00 четверга в Криму було знеструмлено 206 населених пунктів з них 39 частково. Електропостачання в регіонах відновлюють 117 аварійних бригад, задіяно 135 одиниць техніки. Залучено додаткові бригади з Дніпропетровської та Донецької областей. За добу відновлено 22 лінії електропередач, відновлено роботу 273-х трансформаторних підстанцій. Загалом відновлено енергопостачання 23-х населених пунктів.

За інформацією міністра регіонального розвитку і ЖКГ Криму Віталія Кіжаєва, наразі з 905 кримських котелень не працюють 27. Обмежено рух автошляхом Красноперекопськ - Сімферополь. На розчищенні доріг задіяно 185 одиниць техніки. "Кримавтодор" і Головне управління ДСНС України в АРК повною мірою забезпечені паливно-мастильними і посипковими матеріалами.

У регіонах організували роботу 23-х стаціонарних пунктів обігріву. Через негоду закрито 39 ФАПів та амбулаторій.

Крім того, як повідомила перший заступник міністра освіти і науки, молоді та спорту АРК Наталя Журба в автономії закрито 234 школи.

"За оперативною інформацією, з завтрашнього дня будуть закриті школи в Армянську, Феодосії та Керчі. Дошкільні навчальні установи переважно працюють у стабільному режимі. Температурний режим у дитячих садках не відповідає нормам лише у знеструмлених регіонах", - сказала вона.

У свою чергу, начальник Регіонального центру з гідрометеорології в АР Крим Анатолій Рошак повідомив, що штормове попередження в Криму оголошено на 30 і 31 січня. У ці дні прогнозується сильний сніг, хуртовина, ожеледь, налипання мокрого снігу, вітер 15-25 м/сек. Така погода протримається до кінця тижня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА