15:38 31.01.2014

Масові протестні акції в Києві було сплановано - МВС

2 хв читати
Масові протестні акції в Києві було сплановано - МВС

Масові протестні акції в Києві були сплановані заздалегідь, готувався силовий варіант розвитку подій, заявляють у МВС.

"Інформація, яка міститься на вилучених серверах, стосується діяльності ВО "Батьківщина" і свідчить про те, що масові протестні акції, які почалися в Києві 21 листопада минулого року, були не були стихійними, а планувалися заздалегідь", - сказав у п'ятницю на брифінгу в Києві заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олег Гнатів.

Він наголосив, що йдеться про сервери, вилучені 9 грудня 2013 року на вул.Турівській у приміщенні, в якому розміщується ТОВ "Айті" під час розслідування кримінального провадження за фактом шахрайства.

Представник МВС нагадав, що тоді було вилучено комп'ютерну техніку та документи.

О.Гнатів наголосив, що ці слідчі дії викликали широкий резонанс та висловлювання на адресу міліції з боку "Батьківщини".

"Інтерес політиків до цієї справи став зрозумілим під час проведення комп'ютерної технічної експертизи, перші результати якої слідство отримало зараз. Інформація, яка міститься на вилучених серверах, стосується діяльності ВО "Батьківщина" і свідчить про те, що масові протестні акції, що почалися в Києві 21 листопада минулого року, не були стихійними, а планувалися заздалегідь", - зазначив О.Гнатів.

Він наголосив, що серед матеріалів слідства "є дані про те, що у плануванні цих акцій передбачався так званий силовий сценарій розвитку".

"Тобто такий варіант, за якого буде застосовано силу до мітингувальників. Це викличе широкий резонанс і підірве авторитет чинної влади і президента. Нині отримані матеріали направлені на експертне дослідження для встановлення в них наявності дій, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади", - наголосив заступник начальника ГСУ МВС.

Він зазначив, що лише після проведення цієї експертизи можна буде однозначно сказати, чи є в цій інформації склад злочину за ст. 109 Кримінального Кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу, або захоплення державної влади).

За його словами, якщо ж це буде встановлено, то подальшим розслідуванням буде займатися Служба безпеки України за підслідністю.

Відповідаючи на запитання про те, чи пред'явлено кому-небудь підозру вскоєнні цих злочинів, О.Гнатів сказав: "Зараз говорити про підозру щодо будь-кого рано".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко пропонує спростити процедуру забезпечення автомобілями людей з інвалідністю, зокрема ветеранів війни

Територіальні центри комплектування працюють 24/7 - Сухопутні війська ЗСУ

По інфраструктурному об'єкту Сум завдано удару КАБ, наслідки атаки уточнюють - ОВА

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА