17:09 07.02.2014

НБУ в січні витратив на інтервенції на підтримку гривні $1,7 млрд

2 хв читати
НБУ в січні витратив на інтервенції на підтримку гривні $1,7 млрд

Від’ємне сальдо валютних інтервенцій Національного банку України в січні становило $1,7 млрд, повідомив Національний банк України у п'ятницю.

Згідно з його оперативними даними, на 1 лютого обсяг міжнародних резервів становив $17,8 млрд, скоротившись за місяць на 12,8%, або $2,6 млрд.

"Їх динаміка впродовж січня 2014 року була зумовлена необхідністю своєчасного виконання державних боргових зобов'язань в іноземній валюті (понад $1,1 млрд), зокрема здійснення платежів на користь Міжнародного валютного фонду ($0,65 млрд), а також заходів для підтримки рівноваги на валютному ринку", - пояснює НБУ.

Раніше джерело уточнило агентству "Інтерфакс-Україна", що міжнародні резерви України станом на 5 лютого становили близько $17,75 млрд.

Як повідомлялося, після кількох років стабільності з початку 2014 року курс гривні почав знижуватися, незважаючи на спроби Нацбанку інтервенціями утримати його від такого значного зниження. Особливо істотним падіння курсу гривні стало після загострення сутичок протестувальників і правоохоронців, пов'язаних з ухваленням Верховною Радою законів 16 січня. У результаті курс гривні на ринку почав знижуватися й наприкінці дня 5 лютого сягнув 9,0000 грн/$1, що на 8,6% перевищувало курс на початок року.

За словами учасників ринку, Нацбанк за допомогою держбанків робив спроби стримувати девальвацію національної валюти інтервенціями, проводячи їх за курсом спочатку 8,4 грн/$1, а потім 8,6 грн/$1 і 8,7 грн/$1. Проте за відсутності бажаного ефекту НБУ 6 лютого ухвалив постанову про впровадження низки обмежень на купівлю валюти, що зумовило зміцнення курсу до 8,55 грн/$1.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА