21:08 20.02.2014

Олімпійська збірна України продовжує виступ у Сочі - НОК

2 хв читати
Олімпійська збірна України продовжує виступ у Сочі - НОК

Олімпійська збірна України продовжує виступи на зимових Олімпійських іграх 2014 року в Сочі, заявляють у Національному олімпійському комітеті України (НОК).

"Спортсмени, які братимуть участь у змаганнях, перебувають в Олімпійському селищі. Атлети, які завершили виступи, повертаються в Україну згідно з раніше затвердженим графіком", - йдеться в повідомленні на офіційному сайті НОК у четвер.

Як повідомлялося, 19 лютого член олімпійської збірної України з гірськолижного спорту Богдана Мацьоцька висловила разом із тренером Олегом Мацьоцьким свою особисту позицію не виходити на старт 21 лютого в слаломі.

20 лютого відбулася зустріч президента Національного олімпійського комітету Сергія Бубки зі спортсменкою та її тренером. Під час зустрічі її учасники ще раз висловили глибокий смуток і жаль з приводу подій в Україні.

Глава НОК уважно вислухав Б.Мацьоцьку та О.Мацьоцького, які висловили особисту позицію про відмову брати участь у змаганнях Олімпійських ігор у зв'язку з трагічними подіями в Україні. "Водночас вони з розумінням ставляться до позиції олімпійців України, які продовжують виступи. Спортсменка і тренер планують залишатися в Сочі до закриття Олімпійських ігор і вболіватимуть за українських спортсменів, особливо за жіночу естафету з біатлону, якій щиро бажають перемоги на славу народу України", - повідомляють у НОК.

"Всі ми глибоко стурбовані трагічними подіями та жертвами насилля в Україні. Всі ми це дуже чуттєво сприймаємо. Це все психологічно дуже персональне. Я поділяю думку, що наші атлети, які представляють Україну на Олімпійських іграх, несуть важливу місію єдності в ці непрості часи", - зазначив за підсумками зустрічі С.Бубка.

Олімпійська команда ще раз висловлює щирі співчуття щодо трагічних подій у країні. Українські олімпійці поділяють горе своїх співвітчизників, розвісивши жалобні стрічки на державних прапорах в Олімпійському селищі в день жалоби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

ППО знищила ворожий БПЛА у Дніпропетровській області - голова ОВА

Унаслідок обстрілу Новоселівки Першої поранено людину - голова Донецької ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА