16:08 26.02.2014

Мер Харкова: Курченко має або купити, або відмовитися від стадіону "Металіст"

3 хв читати
Мер Харкова: Курченко має або купити, або відмовитися від стадіону "Металіст"

Президент ФК "Металіст" (Харків) Сергій Курченко повинен або завершити операцію з купівлі однойменного стадіону, або відмовитися від неї, вважає міський голова Харкова Геннадій Кернес.

"Я хотів би, щоб цю операцію було завершено, щоб покупець в особі афілійованого з Курченком підприємством сплатив... Сьогодні є борг за купівлю стадіону "Металіст", але також є бажання, терпіння і впевненість, що Сергій Курченко повинен або купити (стадіон - ІФ), або відмовитися, але вчасно попередити. Я проти того, щоб тягнути кота за хвіст", - сказав Г.Кернес на брифінгу в середу.

За його словами, кошти в запланованому раніше календарному режимі до міської ради не надходять. Останнє надходження (понад 20 млн грн) було наприкінці минулого року. Наразі заборгованість становить близько 300 млн грн.

Як повідомлялося, облкомітет допомоги та сприяння інвалідам ВВВ та іншим категоріям і групам Харківської області та м. Харкова звернувся до Госпсуду Києва з позовом про визнання недійсними протоколу конкурсної комісії, рішення про затвердження результатів конкурсу з продажу об'єкта спільної власності й договору купівлі-продажу стадіону "Металіст".

Відповідачами є ТОВ "Спортивний комплекс "Стадіон Металіст" і Харківська облрада.

У постанові судді Т.Васильченко від 24 вересня, оприлюдненій в Єдиному держреєстрі судових рішень, визначено заходи із забезпечення позову шляхом заборони ТОВ "СК "Стадіон Металіст" і Харківській облраді здійснювати дії, пов'язані з виконанням умов договору купівлі-продажу за конкурсом єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Цією самою постановою реєстраційній службі Харківського міського управління юстиції забороняється здійснювати дії, пов'язані з державною реєстрацією прав на єдиний майновий комплекс КП "ОСК "Металіст" за ТОВ "СК "Стадіон Металіст" на підставі договору купівлі-продажу єдиного майнового комплексу КП "ОСК "Металіст".

Як повідомлялося, 27 серпня конкурсна комісія Харківської облради визначила переможцем конкурсу з продажу стадіону "Металіст" єдину фірму-учасника ТОВ "СК "Стадіон Металіст", що запропонувала 674 млн 522 тис. грн з урахуванням ПДВ, що на 83,84 грн перевищує стартову ціну.

"СК "Стадіон Металіст" входить до структури футбольного клубу "Металіст", що належить голові наглядової ради групи компаній "СЄПЕК" Сергію Курченку.

Згідно з підписаним 30 серпня договором купівлі-продажу, гроші за об'єкт мають надійти протягом місяця з дня підписання документа. Уся сума, за винятком ПДВ (122 млн грн), залишається в обласному бюджеті.

Харківська облрада на позачерговій сесії 19 вересня розподілила ці кошти, спрямувавши їх на будівництво ділянки третьої лінії Харківського метрополітену (для введення в експлуатацію станції "Проспект Перемоги") у вигляді субвенції міському бюджету Харкова (400 млн грн), а також на проведення робіт із реабілітації пов'язаних із реконструкцією будівлі обласної комунальної установи "Харківський історичний музей" (22 млн грн) і реконструкцію будівлі Харківської обласної філармонії (140 млн 101,6 тис. грн).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА