14:21 08.03.2014

Голова КМДА Бондаренко: Героям Майдану потрібно віддати данину поваги, а від "накипу" - очищатися

2 хв читати

Деякі барикади в центральній частині столиці треба прибрати, вважає новопризначений голова Київської міської державної адміністрації (КМДА) Володимир Бондаренко.

"Передусім треба привести Київ бодай до настання нинішніх весняних днів в елементарний порядок. Деякі барикади явно сьогодні не потрібні, їх треба прибрати, і з цим згодні і революціонери, і тим паче - водії", - заявив В.Бондаренко в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також вважає, що для звільнення будівлі мерії на Хрещатику, 36 від учасників протесту доведеться докласти певних зусиль, а на сам ремонт приміщень знадобиться близько двох місяців.

"Сьогодні там немає для цього жодного робочого кабінету. В кабінетах, де колись сиділи керівники КМДА, сьогодні перебувають інші люди. Їх багато, вони різні, між собою вони не єдині, тобто, це не одна якась команда, з якою можна домовитися. Там домовлятися доведеться щодо кожного кабінету окремо. Дехто вже висловлював "радикальні" вимоги, на кшталт надання квартири за звільнення кабінету тощо. Але це таке діло, ми розберемося поступово", - констатував він.

За його словами, звільняти кабінети й робити в них ремонти доведеться паралельно.

"Я думаю, що просто паралельно доведеться працювати в складних умовах, але і звільнятимемо потихеньку. Там ремонту приблизно на пару місяців, тому що все розмальовано, розписано, розбито, я вже не кажу про знищену техніку тощо. Це робили люди, які зовсім не причетні до тих подій, коли обстоювалася незалежність", - констатував голова КМДА.

Він також нагадав, що "такі люди були й після революції 2004 року - в меншій кількості, і їх дуже багато сьогодні".

"У Києві сьогодні сконцентрована велика кількість людей: там порядні й абсолютно нормальні, так звані "сотні самооборони", які й сьогодні виконують свої функції, але є і мародери, які крутяться там десь паралельно і видають себе за тих, хто зробив цю революцію", - пояснив В.Бондаренко.

"Але це все накип, який відійде. Там були сотні тисяч благородних людей, які боролися за Україну, і їм необхідно віддати данину поваги. Треба буде радитися з громадою, де і як увічнити цей подвиг - можливо, закласти алею героїв або меморіальний комплекс", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА