13:32 11.03.2014

Збройні сили України приведено в бойову готовність, але ситуація складна - в. о. міністра оборони

2 хв читати

Збройні сили України приведено в повну бойову готовність, проте ситуація складна, заявляє в. о. міністра оборони України Ігор Тенюх.

"Ми привели всі Збройні сили в ступінь повної готовності. Всі Збройні сили зайняли полігони відповідно до плану навчань, і на східному, і на південному напрямках, але результат невтішний", - сказав він, виступаючи в парламенті у вівторок у Києві.

За словами І.Тенюха, загальна чисельність Сухопутних військ України - 41 тис. осіб, із них у постійній готовності мають перебувати 20 тис., а за фактом у стані готовності перебувають 6 тис.

Він зазначив, що ситуація надзвичайно складна, і уряд, а також Генштаб і Міноборони роблять усе можливе, щоб вирішити це питання.

І.Тенюх повідомив, що необхідно в найкоротші терміни "створити угруповання, яке може бути готове до тих чи інших дій і в південному напрямку, і в східному".

Водночас, за словами в. о. міністра оборони, українське суспільство занепокоєне тим, що Збройні сили України не вдаються до активних дій у ситуації, коли на території України перебувають представники Збройних сил РФ.

"Відповідь на це запитання неоднозначна. Вона перебуває в площині правового статусу як Збройних сил, так і в площині їх сучасного стану. По-перше, де-юре, відкритої агресії немає, керівництво Російської Федерації не визнає причетності своїх військ до подій у Криму. Все, що відбувається, зводиться до дій загонів самооборони Криму", - сказав він.

Також І.Тенюх наголосив, що за законодавством ЗСУ не мають права проводити активні дії без дозволу на це.

"Не оголошено правовий режим воєнного стану, без якого застосування Збройних сил є незаконним і передбачає кримінальну відповідальність і тих, хто віддає наказ про застосування, і тих, хто його виконує", - зазначив він.

У зв'язку з цим, переконаний в. о. міністра оборони, будь-які активні дії Збройних сил України зі стабілізації ситуації в Криму "будуть представлені світовій спільноті як застосування сили проти свого власного населення".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

МВС: Довідка про несудимість не потрібна для оновлення даних у ТЦК

Е-кабінет для військовозобов'язаних має запрацювати з 18 травня - Міноборони України

ДБР затримало прикордонника, який застрелив цивільного, що намагався незаконно перетнути кордон

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА