18:01 11.03.2014

Реабілітація Тимошенко після перших оперативних маніпуляцій триватиме до двох тижнів – Микола Поліщук

2 хв читати

Лікарі берлінської клініки "Шаріте" провели перше оперативне втручання для відновлення стану здоров'я екс-прем'єра України, лідера партії "Батьківщина" Юлії Тимошенко після тривалої відсутності належного лікування захворювання в гострій стадії його розвитку.

"Німецькі лікарі провели перше малоінвазивне оперативне втручання, що було спрямовано на блокаду уражених нервових закінчень. Це розцінюється як одна з хірургічних маніпуляцій. Вона має проводитися дуже точно, цілеспрямовано саме на уражені закінчення, має виконуватися лише в стаціонарі і лише фахівцями, що володіють цією технологією", - повідомив нейрохірург, колишній міністр охорони здоров'я України, член-кореспондент НАМН України, професор Микола Поліщук, цитує сайт Ю.Тимошенко.

Екс-міністр охорони здоров'я не виключив , що таку маніпуляцію потрібно буде повторити, і лише після цього можна визначати доцільність проведення Ю.Тимошенко операції .

"Якщо це гостра стадія захворювання, може бути проведена одна - дві таких маніпуляцій і хворий може абсолютно більше не звертатися до лікаря. Якщо ж ця маніпуляція не допомагає, тоді потрібно проводити операцію для декомпресії корінця", - пояснив він.

"Ця маніпуляція, проведена в гострому періоді захворювання, дозволяє хворому через 3-4 години встати з візка і кинути милиці. І мій досвід про це свідчить, а коли захворювання переходить в хронічну стадію, звичайно , лікування може затягнутися і ефективність цього лікування не так сприятлива, як у гострій стадії", - повідомив М.Поліщук.

Він зазначив, що реабілітація пацієнта після таких хірургічних втручань, залежно від реакції на них організму, триватиме до двох тижнів. "Це може бути як стаціонарна, так і амбулаторна реабілітація. При хронічній формі стадія реабілітації може затягнутися і більше. Проте за даними, якими я володію, можна сказати, що процес відбудеться успішно і час покаже, як проводити далі лікування" - додав він.

М.Поліщук також наголосив, що лікування Ю.Тимошенко в берлінській клініці здійснюється за рахунок її сім'ї : Бюджетних або інших коштів немає. Вони самі оплачують лікування. Юлія Тимошенко погодилася на лікування в тій клініці, якій вона довіряє".

За його словами, в Німеччині тарифи на медичну допомогу практично однакові як для німецьких, так і для іноземних громадян, але вони нижчі, ніж в інших європейських країнах.

Ю.Тимошенко перебуває на лікуванні в берлінській клініці "Шаріте" з 8 березня. Лікарі цієї медустанови з лютого 2012 року проводили обстеження і лікування Ю.Тимошенко в Харкові. Пізніше клініка "Шаріте" запропонувала продовжити лікування в Німеччині.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА