11:05 14.03.2014

Україна подала заяву проти Росії до ЄСПЛ, суд схвалив "тимчасові заходи" для запобігання порушенням Конвенції прав людини

2 хв читати
Україна подала заяву проти Росії до ЄСПЛ, суд схвалив "тимчасові заходи" для запобігання порушенням Конвенції прав людини

До Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ) надійшла заява України проти Росії. ЄСПЛ прийняв рішення схвалити "тимчасові заходи" з метою запобігання порушенню Конвенції прав людини.

Як повідомляє прес-служба ЄСПЛ, відповідне рішення, враховуючи, що "нинішня ситуація призводить до постійної небезпеки серйозних порушень Європейської конвенції", прийняв президент третього відділення суду, керуючись правилом 39.

ЄСПЛ повідомляє, що заяву уряду України проти Російської Федерації було подано 13 березня 2014 року відповідно до статті 33 (міждержавні справи) Європейської конвенції з прав людини. "Також, відповідно до правила 39 регламенту суду про тимчасові заходи, спрямовано прохання стосовно того, що уряд Російської Федерації має утриматися від заходів, які можуть загрожувати життю та здоров'ю цивільного населення на території України", - зазначено в повідомленні.

"З метою запобігання таким порушенням та відповідно до правила 39, президент закликає обидві зацікавлені договірні сторони утримуватися від вжиття будь-яких заходів, зокрема, військових дій, які можуть спричинити порушення Конвенції прав цивільного населення, зокрема, наразити їхнє життя та здоров'я на небезпеку, і дотримуватися їхніх зобов'язань відповідно до Конвенції, зокрема, щодо статей 2 (право на життя) і 3 (заборона на нелюдське або таке, що принижує гідність, поводження). Обом державам також було запропоновано якнайшвидше інформувати суд щодо вжитих для забезпечення дотримання Конвенції заходів", - йдеться про рішення.

Крім того, в повідомленні зазначено, що відповідно до правила 39 регламенту суду, суд "може вказати сторонам на будь-які тимчасові заходи, які, як він вважатиме, мають бути прийняті в інтересах сторін або з метою належного проведення процедури до розгляду".

"Міждержавну заяву Україна проти Росії було зареєстровано під №20958/14, Україна проти Росії", - йдеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА