15:51 24.03.2014

У МЗС України вказують на зростання кількості російських військових у Криму та високу їх концентрацію в прикордонних областях

1 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України констатують, що кількість російських військовослужбовців у Криму вже перевищила 22 тис. осіб.

"Чисельність угруповань Збройних сил Росії на території Криму перевищила 22 тис. військовослужбовців", - повідомив директор департаменту інформаційної політики МЗС України Євген Перебийніс на брифінгу в понеділок.

За його словами, російські військовослужбовці та спецслужби РФ чинять агресивні дії з блокування і захоплення українських військових частин на території Криму.

"Останнім часом ми стали свідками захоплення з боку озброєних людей, зокрема за участю російських військовослужбовців, кораблів Військово-морських сил України на території Криму. Такі дії з боку російської сторони важко оцінити інакше, ніж піратське захоплення", - наголосив представник МЗС України.

Є.Перебийніс додав, що російська сторона продовжує формувати організовані групи для направлення до південних і східних регіонів України з метою дестабілізації ситуації.

"У прикордонних з Україною областях залишається висока концентрація військ РФ і відзначається активне їх переміщення. З Криму до південно-східних областей вирушають колишні співробітники Внутрішніх військ і МВС України для налагодження взаємодії з місцевими проросійськими організаціями для вчинення провокацій", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА