13:48 25.03.2014

Українські ветерани-силовики створюють спецпідрозділ "Хорт"

2 хв читати

Ветерани силових структур ініціюють створення в Україні спецпідрозділу "Хорт" для допомоги державі із захисту територіальної цілісності країни і забезпечення порядку.

"Ми оголошуємо про створення спецпідрозділу "Хорт" - професійної організації, створеної на базі громадської організації "Координаційний центр громадської безпеки України", Об'єднання ветеранів українських спецпідрозділів, Організації громадської безпеки України", - сказав на прес-конференції у вівторок в Києві голова "Координаційного центру громадської безпеки України" Павло Патарецький.

За його словами, ця організація працює на громадських засадах і визначає своєю метою допомогу у забезпеченні цілісність України, безпеки її громадян та охорону внутрішнього правопорядку.

П.Патарецький повідомив, що до лав організації вступили близько 700 осіб, які наразі допомагають українським прикордонникам та іншим силовим структурам у Херсонській, Запорізькій, Миколаївській областях, що межують з кримським півостровом.

Він зазначив, що наразі спецпідрозділ має в наявності лише дозволену законодавством травматичну і мисливську нарізну зброю.

П.Патарецький наголосив, що до організації можуть вступати всі люди, які мають необхідні бойовий досвід, незалежно від національності і релігійних переконань. Він розповів, що наразі в м. Новоолексіївка тренуються близько 120 кримських татар, які увійдуть до складу "Хорту".

У свою чергу, командир спецпідрозділу МВС України "Беркут" м. Києва до 2005 року, Геннадій Абрамчук, зазначив, що до складу спецпідрозділу "Хорт" увійдуть зокрема і ветерани "Беркута", але лише ті, хто не "заплямував" себе. П.Патарецький зазначив, що ці люди пройдуть певні психологічні тести.

На емблемі створюваного спецпідрозділу зображений вовк, оскільки "Хорт" - це давньоукраїнська назва вовків, сакральний військовий символ часів Київської Русі. Деякі дослідники вважають, що від слова "хорт" походить назва острова Хортиця - центру українського козацтва.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА