18:46 25.03.2014

Загальна заборона госпдіяльності в Криму призведе до великих збитків для українських компаній - АТП

2 хв читати

Ухвалення законопроекту про окуповані території в нинішній редакції, що включає загальну заборону господарської діяльності в Криму, призведе до великих втрат для українських компаній.

Відповідну думку Американська торговельна палата (American Chamber of Commerce in Ukraine) виклала в листі на адресу голови парламентського комітету з прав людини, національних меншин і міжнаціональних відносин.

"Компанії-члени палати вважають, що якнайшвидше ухвалення законопроекту (про окуповані території - ІФ) є завданням надзвичайної важливості. Водночас прийняття за його основу закону Грузії "Про окуповані території", як це зазначено в пояснювальній записці, може призвести до додаткових негативних наслідків, оскільки економічний розвиток та обсяг ділових транзакцій окупованих територій Грузії та України є неспівмірним", - йдеться в листі.

На думку AТП, заборона госпдіяльності в Криму призведе до втрати тисяч робочих місць на півострові та зростання соціального напруження, нестабільності в регіоні.

У палаті також вважають небезпечною норму законопроекту про тимчасове обмеження пересування на окупованій території, в'їзду та виїзду з Криму. "Близько 85% товарів щоденного попиту в Криму, насамперед продовольчих, реалізується за рахунок постачання з континентальної частини України. За умови заборони вільного в'їзду до Криму, а також закриття мережі роздрібної торгівлі (в результаті заборони госпдіяльності), а також з огляду на той факт, що рівень розвитку інфраструктури Криму - низький, а місцевий виробник не має можливості покрити продовольчі потреби населення, ситуація в Криму призведе до продовольчої та гуманітарної кризи", - резюмують в AТП.

Згідно з листом, Американська торговельна палата просить парламентарів врахувати її думку та уточнити норми законопроекту.

Як повідомлялося, минулого тижня Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроект "Про забезпечення прав і свобод громадян на тимчасово окупованій території України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА