17:42 26.03.2014

Україна з 1 травня планує збільшити ціну на газ для населення на 50% - "Нафтогаз"

2 хв читати
Україна з 1 травня планує збільшити ціну на газ для населення на 50% - "Нафтогаз"

Україна планує з 1 травня 2014 року збільшити ціну на природний газ для побутових споживачів (населення) у середньому на 50%.

Як повідомив директор департаменту економічного планування та бюджетних розрахунків Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Юрій Колбушкін на прес-конференції в Києві в середу, підвищення відбуватиметься в рамках графіка поетапного приведення цін на газ для населення і компаній теплокомуненерго (ТКЕ) до економічно обґрунтованого рівня до 2018 року.

Він також повідомив, що з 1 липня заплановано підвищити тарифи для ТКЕ на 40%.

Ю.Колбушкін уточнив, що в цьому випадку йдеться про підвищення тарифів для ТКЕ, а не збільшення на 40% ціни на природний газ для них.

Директор департаменту НАК додав, що найближчим часом мають бути оприлюднені відповідні постанови Кабінету Міністрів, після чого ціни і тарифи для населення і ТКЕ будуть затверджені Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері енергетики та Нацкомісією, що здійснює держрегулювання у сфері комунальних послуг.

У свою чергу, голова правління "Нафтогазу України" Андрій Коболєв уточнив, що відповідне підвищення цін на газ для населення в 2014 р. вже узгоджене з Міжнародним валютним фондом.

При цьому навіть з урахуванням цього підвищення, 100-відсоткових розрахунків за наданий газ внутрішніх споживачів і дружніх відносин із "Газпромом" дефіцит бюджету компанії в 2014 р. становить близько 80 млрд грн.

У зв'язку з цим, уточнив новий керівник "Нафтогазу", одним з першочергових завдань компанії є стабілізація фінансового становища держхолдингу, боротьба з корупційними проявами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА