19:51 31.03.2014

Партія регіонів виступає за унітарну Україну з децентралізацією влади, нову редакцію Конституції буде презентовано у квітні - Колесніков

2 хв читати

Виборчу програму кандидата в президенти України від Партії регіонів Михайла Добкіна "Єдина Україна" буде оприлюднено 7 квітня, заявляє секретар президії Партії регіонів Борис Колесніков.

За його словами, основні принципи програми - це унітарний устрій України з максимальною мірою децентралізації повноважень і бюджетних потоків.

"Якщо зовсім коротко, то прем'єр-міністр ходитиме до голів облрад просити грошей на національні потреби, а не навпаки", - уточнив Б.Колесніков в ефірі телеканалу "Україна" в понеділок увечері.

"7 квітня цю програму буде представлено в "Інтерконтиненталі", - додав секретар президії партії.

Крім того, Б.Колесніков повідомив, що Партія регіонів у третій декаді квітня презентує нову редакцію проекту Конституції України. "Бюджетна автономія в рамках цілісної країни, унітарної республіки", - сказав він.

"Тобто, податок на прибуток і прибутковий податок на 100% мають залишитися в регіоні", - пояснив він.

"У нас, у виборців, є політична культура, у політиків - немає. Якщо піти на федералізацію країни, політики її розколють через особисті амбіції, через особистий рейтинг. Тому тільки унітарна країна з максимальними повноваженнями місцевих рад", - заявив Б.Колесніков.

Він наголосив, що питання номер один сьогодні - "залишити гроші на місцях".

"Те, що в країні назріла необхідність зміни ст. 10 (Конституції України - ІФ) щодо мов - це навіть не підлягає обговоренню: це взаємоповага. Якщо цього не буде - це обмеження інтересів регіонів, по суті, половини України. Країна розколеться сама по собі, якщо ми не навчимося одне одного поважати", - зробив висновок Б.Колесніков.

Як повідомлялося, на з'їзді 29 березня Партія регіонів висунула кандидатом у президенти України екс-голову Харківської обладміністрації Михайла Добкіна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА