09:36 02.04.2014

S&P знизило рейтинг Криму до дефолтного рівня "D"

2 хв читати
S&P знизило рейтинг Криму до дефолтного рівня "D"

Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's (S&P) знизило довгостроковий кредитний рейтинг емітента Криму з "CCC" до дефолтного рівня "D" у зв'язку з пропущеним 21 березня купонним платежем на суму 4,8 млн грн за облігаціями, випущеними на 133 млн грн.

Як зазначено в повідомленні агентства у вівторок, представники кримської влади повідомили S&P, що мають достатньо коштів для платежу і подали документи Державній казначейській службі України, проте вона платіж не здійснила.

"З огляду на пропущений платіж, ми вважаємо, що кримський уряд нині не в змозі платити за своїми борговими зобов'язаннями", - зазначає S&P.

Воно також уточнює, що знизило рейтинг Криму за національною шкалою з "uaB-" до "D" та відкликало обидва рейтинги на прохання емітента.

Як повідомлялося, український уряд раніше заявив, що влада Криму з 17 березня порушила зв'язок Державної казначейської служби з півостровом, що унеможливило і отримання прибутків з автономії, і перерахування їй платежів із бюджету.

Рада міністрів АРК 18 травня 2011 року ухвалила рішення про випуск облігацій серій "А" - "С" на 400 млн грн для фінансування будівництва потужностей із переробки твердих побутових відходів Сімферополя та Сімферопольського району. При цьому обсяг та умови випуску було погоджено з Міністерством фінансів України.

Проте Криму вдалося розмістити лише облігації серії "А" у кількості 133 тис. шт. сумарним номінальним обсягом 133 млн грн із процентною ставкою на весь термін обігу 14,5% річних і виплатою відсотків щокварталу. Погашення облігацій заплановано в період з 20 по 22 червня 2014 року. Андерайтером випуску виступала інвесткомпанія "Драгон Капітал" (Київ).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА