17:26 02.04.2014

Значного відтоку російських військ від кордонів України немає - Держприкордонслужба України

2 хв читати

Суттєвого відтоку російських військ від українсько-російського кордону не спостерігається, повідомив начальник Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України Андрій Кучеренко.

"Великого відтоку військ від кордону немає. Певні рухи є, але сказати, що припинилися заходи, я не можу", - сказав О.Кучеренко на прес-конференції в середу.

Водночас він зазначив, що в двох російських областях, що межують з Україною, прикордонники відмовилися від посиленої охорони кордону, на який перейшли на початку лютого у зв'язку із зимовими олімпійськими іграми в Сочі (РФ).

"Брянське управління прикордонної служби та Курське управління прикордонної служби з сьогоднішнього дня перейшли на щоденну охорону кордону . Це вперше з лютого місяця. Можна сказати, це відповідний сигнал того, що може бути знижено напруження. Проте залишаються на посиленій охороні кордону Бєлгородського і Воронезького управлінь, а також Ростовське управління прикордонної служби", - сказав О.Кучеренко.

Він наголосив, що у зв'язку з "небувалим скупченням" російських військ поблизу держкордону українські прикордонники залишаються на посиленому режимі охорони кордону. Особовий склад було посилено, зокрема за рахунок Північного і Західного регіональних управлінь, де обстановка не така напружена. Проводиться спеціальна операція "Кордон" щодо недопущення в Україні організованих груп та окремих осіб, що можуть брати участь у дестабілізації обстановки в Україні.

"Такої великої кількості військ, підрозділів не прикордонної служби, а саме Міністерства оборони іншої країни біля наших кордонів ми (раніше - ІФ) не фіксували, тому одразу після проведення Зимових олімпійських ігор ухвалили рішення ... перейти на посилену охорону у зв'язку з подіями в Криму і біля наших ділянок ... Ми в нашій службі готові до всіх змін в обстановці", - сказав О.Кучеренко.

За його словами, з початку року прикордонники Східного регіонального управління Держприкордонслужби України не пустили до країни більше 9 тис громадян РФ, тоді як російські прикордонники відмовили у в'їзді приблизно 10 тис громадянам України. О.Кучеренко також зазначив, що 65 громадянам РФ заборонено в'їзд в Україну на період від 1 до 3 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Суд ухвалив вирок голові компанії "Metalhouse LLC" і його спільнику за співпрацю з бізнесменом Курченком

Росіяни обстріляли п'ять громад у прикордонні, є руйнування й поранені

ДБР викрило групу шахраїв, які виманюють у людей гроші під виглядом співробітників Бюро

У Нью-Йорку чоловік спробував вчинити самоспалення поблизу будівлі суду, де слухають справу Трампа

20 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА