20:35 03.04.2014

У "Правому секторі" назвали пропагандою і нісенітницею інформацію про затримання членів партії в Росії за підозрою в підготовці диверсій

2 хв читати

У партії "Правий сектор" заявляють, що оприлюднена в російських ЗМІ інформація про затримання за підозрою в організації диверсій на території Росії членів ПС є пропагандою проти партії та незалежної України.

"Це повна нісенітниця і черговий виток брехні кремлівської пропаганди проти "Правого сектора" і проти незалежної України. Ми не здивуємося, якщо наступного разу російські спецслужби повідомлять, що там були члени "Правого сектора" з ядерними боєголовками, які прилетіли на територію Росії на 15 вертольотах", - заявив прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер, коментуючи інформацію про затримання в РФ 25 громадян України, серед яких троє активістів "Правого сектора".

"Насправді це, звісно, маячня, і коментувати таку маячну більше ніяк не варто, тому що це - жахлива брехня і пропаганда з боку Кремля", - зазначив він.

А.Скоропадський додав, що якщо представники "Правого сектора" і перебувають на території Російської Федерації, то ніяких терактів не готують.

"Ми - противники екстремізму, тероризму і жертв серед мирного населення", - наголосив голова прес-служби "Правого сектора".

Як повідомлялося, 3 квітня російська телекомпанія НТВ із посиланням на дані спецслужб повідомила, що 25 громадян України, серед яких троє активістів "Правого сектора", затримано за підозрою в підготовці диверсій на території Росії. Телекомпанія продемонструвала відеокадри затриманих громадян України.

За даними спецслужб, теракти готувалися в період із 14 по 16 березня в семи регіонах - Ростовській, Волгоградській, Тверській, Орловській, Бєлгородській областях, у Республіках Калмикія і Татарстан, йшлося в повідомленні.

Усі затримані, 25 осіб, серед яких троє активістів "Правого сектора", вже підтвердили отримання інструкцій від представників Служби безпеки України.

Серед їхніх завдань було фотографування місць дислокації та пересування військової техніки, збройних сил Росії в прикордонних регіонах, а також встановлення контактів із російськими радикальними структурами. Нині із затриманими проводять дізнання, триває попереднє слідство.

У МЗС України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що перевіряють інформацію з РФ.

Агентство також очікує коментаря від українських правоохоронців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Поліція в Тбілісі застосувала проти демонстрантів водомети і перцевий спрей після спроб зламати ворота будівлі парламенту

До 13 людей зросла кількість постраждалих у результаті обстрілу Золочева

Словаччина надала тимчасовий захист соратнику Медведчука, який відповідав за проросійську пропаганду в Європі

Зеленський звільнив Вітюка з посади керівника департаменту кібербезпеки СБУ

Україна готує сім нових безпекових документів

Міноборони України розпочало розробку моделі Системи інтегрованої оборони

В Очеретиному залишаються 198 мирних громадян, у м. Часів Яр - 682 людини

Ознак формування наступальних угруповань або різких змін у кількості сил ворога в Криму не спостерігається - Плетенчук

Франція передала Україні 13 автомобілів для мобільних груп поліції з протидії насильству

Нетаньягу заявив Блінкену, що не має наміру погоджуватися на завершення операції проти ХАМАСу, не відмовиться наступати на Рафах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА