20:20 03.04.2014

СБУ про інформацію російських ЗМІ щодо затримання 25 "українських диверсантів": Маячню ми не коментуємо

2 хв читати

У Службі безпеки України назвали маячнею інформацію, поширену в російських ЗМІ про затримання групи громадян України, підозрюваних в організації диверсій на території РФ.

"Маячню ми не коментуємо", - сказали агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ в четвер.

Раніше в прес-службі партії "Правий сектор" також назвали маячнею інформацію російських ЗМІ про присутність активістів партії серед затриманих українців.

"Насправді це, звісно, маячня, і коментувати таку маячну більше ніяк не варто, тому що це - жахлива брехня і пропаганда з боку Кремля", - зазначив у коментарі агентству прес-секретар "Правого сектора" Артем Скоропадський.

Як повідомлялося, 3 квітня російська телекомпанія НТВ із посиланням на дані спецслужб повідомила, що 25 громадян України, серед яких троє активістів "Правого сектора", затримано за підозрою в підготовці диверсій на території Росії. Телекомпанія продемонструвала відеокадри затриманих громадян України.

За даними спецслужб, теракти готувалися в період із 14 по 16 березня в семи регіонах - Ростовській, Волгоградській, Тверській, Орловській, Бєлгородській областях, у Республіках Калмикія і Татарстан, йшлося в повідомленні.

Усі затримані, 25 осіб, серед яких троє активістів "Правого сектора", вже підтвердили отримання інструкцій від представників Служби безпеки України.

Серед їхніх завдань було фотографування місць дислокації та пересування військової техніки, збройних сил Росії в прикордонних регіонах, а також встановлення контактів із російськими радикальними структурами. Нині із затриманими проводять дізнання, триває попереднє слідство.

У МЗС України агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що перевіряють інформацію з РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У посольстві Італії відбулася церемонія передання трьох автомобілів швидкої допомоги для Харкова та Києва асоціацією La Memoria Viva

На фронті зафіксовано 100 бойових зіткнень, ЗС України відбили 33 атаки на авдіївському напрямку

Інформація росіян про нібито удар по штабу ЗСУ в Одесі - фейк

Унаслідок обстрілів у Нікополі пошкоджено медзаклад і два інфраструктурні об'єкти - голова ОВА

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Окупанти обстріляли село під Харковом, загинула літня жінка - прокуратура

На Великдень чергуватимуть понад 7 тис. рятувальників - ДСНС

Херсонщина отримала від міжнародних партнерів 25 сучасних навантажувачів для будівельних і аварійно-відновлювальних робіт

Україна отримала зброю від деяких партнерів із дозволом завдавати ударів по Росії - глава МЗС Латвії

Майно ексміністра освіти України Табачника та митрополита РПЦ Лазаря передано в управління держави

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА