11:39 05.04.2014

Сашко Білий застрелився з пістолета, який раніше був відібраний у даішників, - радник глави МВС

2 хв читати

Координатор "Правого сектора" в Західній Україні Олександр Музичко (Сашко Білий) під час боротьби з правоохоронцями застрелився з пістолета, який раніше був відібраний у даішників.

"Цей пістолет був здобутий під час нападу, я наголошую: я не кажу, що цей напад вчинив Музичко, але пістолет був отриманий під час нападу на співробітників ДАІ МВС України в Тернопільській і Закарпатській областях, два пістолети Макарова", - повідомив радник міністра внутрішніх справ України Віктор Чалаван на засіданні тимчасової слідчої комісії (ТСК) Верховної Ради з розслідування обставин загибелі О.Музичка, передає телеканал "2+2".

Як зазначається в сюжеті, зі зброї, яка належала даішникам, О.Музичко, тікаючи, кілька разів вистрелив у правоохоронців.

"Під час боротьби пролунав іще один постріл, Музичко вистрелив випадково, він боровся, це була боротьба. Про це співробітники "Сокола" доповіли в ході службового розслідування. Ця куля була фатальною", - розповів В.Чалаван.

О.Музичко загинув у ніч на 25 березня. Перший заступник міністра внутрішніх справ України Володимир Євдокимов спочатку повідомив, що той дістав смертельного поранення під час затримання в ніч з 24 на 25 березня, бо О.Музичко відкрив вогонь у бік правоохоронців. Пізніше В.Євдокимов поінформував, що смертельне поранення в серце О.Музичку було завдано з його власної зброї. Перший заступник міністра пояснив: "Він вистрілив зі своєї зброї, з якої стріляв у співробітників міліції. Одна куля пройшла навиліт, а друга влучила в серце".

Парламентську ТСК з розслідування обставин загибелі О.Музичка було створено 28 березня, її очолив депутат Ю.Дерев’янко. До складу комісії ввійшли десятеро народних депутатів, до її роботи залучено чотирьох представників громадськості.

Згідно з постановою про створення ТСК, їй доручено подати на розгляд Верховної Ради звіт про виконану роботу не пізніше ніж 25 квітня.

ТСК на засіданні, що відбулося 4 квітня, запросила на своє засідання 22 квітня в. о. генерального прокурора Олега Махніцького, а також направила Генпрокуратурі запит щодо детального звіту про хід розслідування.

Наступне засідання комісії попередньо відбудеться 11 квітня. На це засідання буде запрошено начальника Рівненської ДАІ, який фігурує в запиті народного депутата Геннадія Москаля до РНБО.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА