19:03 07.04.2014

Девальвація гривні за збереження обсягів бюджетного фінансування на 40% знизить доступ пацієнтів до лікування онкологічних і орфанних захворювань

1 хв читати

Збереження обсягів бюджетного фінансування онкологічних і орфанних захворювань на тлі девальвації гривні та фактичного подорожчання лікарських засобів скоротить кількість пацієнтів, які отримували лікування таких захворювань за бюджетні кошти, на 40%, вважає член комітету Верховної ради з охорони здоров'я Володимир Дудка.

"Гривня девальвувала на 45-50%. Державні програми - онкологія, орфанні захворювання тощо - це майже виключно імпортні ліки. Це означає, що коли ми номінально зберігаємо фінансування на рівні 2013 року, то в упаковках, у можливості пролікувати конкретних людей ми скорочуємо 40%. Тобто, з десяти осіб, які лікувалися минулого року, цього року в рамках цих програм можуть пролікуватися тільки шестеро", - йдеться в повідомленні прес-служби депутата, переданому агентству "Інтерфакс-Україна".

В.Дудка зазначив, що впродовж року до нормативної бази можуть бути внесені зміни, які дадуть змогу збільшити рівень фінансового забезпечення медичної сфери. Наприклад, запропоноване збільшення фінансування охорони здоров'я за рахунок підвищення акцизів на алкоголь і тютюн так і не було реалізовано.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА