17:39 09.04.2014

Росія не надає інформації про затриманих у країні українців, і цим порушує узяті на себе зобов'язання - МЗС України

2 хв читати

Російські компетентні органи не надають українській стороні інформації про факти затримання 25 українців, яких спецслужби РФ підозрюють у підготовці диверсій на території Росії, повідомляють в МЗС України.

"На сьогодні, незважаючи на вжиті заходи, отримати офіційну інформацію від російської сторони про факти затримання зазначених громадян України не вдалося", - йдеться в повідомленні зовнішньополітичного відомства України в середу.

У МЗС зазначають, що такі дії російських компетентних органів і зовнішньополітичного відомства РФ розцінюють як свідоме порушення російською стороною взятих на себе міжнародно-правових зобов'язань, зокрема положень Консульської конвенції між Україною і Російською Федерацією.

У МЗС України також повідомили, що 3 квітня до них надійшла інформація про затримання 19 березня в м. Казань органами міграційної служби РФ 6 громадян України за підозрою в незаконній підприємницькій діяльності.

"За наявними даними, зазначених громадян без пояснення причин продовжували утримувати в спецприймальнику ФМС РФ. Генеральне консульство України в Нижньому Новгороді (в зону відповідальності якого входить м. Казань), на адресу російської сторони 5 квітня відправило ноту з вимогою надати інформацію про підстави затримання та продовження утримання в місцях позбавлення волі цих українців", - повідомили в зовнішньополітичному відомстві.

Як повідомлялося, російська телекомпанія НТВ 3 квітня з посиланням на дані спецслужб повідомила, що 25 громадян України, серед яких - три активісти "Правого сектора", затримані за підозрою в підготовці диверсій на території Росії. Усі затримані нібито підтвердили отримання інструкцій від представників Служби безпеки України: фотозйомка місць дислокації та пересування військової техніки збройних сил РФ у прикордонних регіонах, установлення контактів з російськими радикальними структурами. Наразі відносно затриманих проводиться дізнання і попереднє слідство.

В СБУ цю інформацію назвали маячнею. Як заявив перший віце-прем'єр Віталій Ярема, Україна не отримувала офіційної інформації про затримання в Росії 25 українців за підозрою в підготовці терактів. У партії "Правий сектор" заявили, що оприлюднена в російських ЗМІ інформація є пропагандою проти партії і незалежної України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА