19:42 11.04.2014

Слідство не віддає переваги жодній з версій загибелі Музичка, доки не отримає результатів службового розслідування та експертиз, - заступник генпрокурора

2 хв читати

Слідство зможе сказати, чи була загибель одного з координаторів "Правого сектора" Олександра Музичка випадковою або умисною, після отримання результатів службового розслідування МВС та висновків понад 20 експертиз, заявив заступник генерального прокурора Олексій Баганець.

"Ми розглядали всі версії, зокрема ті, які поширювали ЗМІ. І ту версію, яку висувало МВС про обставини затримання Музичка, - що він покінчив життя самогубством під час затримання, і версію, яку висували його соратники, - що працівники міліції цілеспрямовано його розстріляли. Тобто, було кілька версій на момент початку розслідування кримінального провадження, і жодній із них ми не віддавали пріоритету", - сказав О.Баганець в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

"Ми насамперед очікуємо висновків службового розслідування, яке проводить центральний апарат МВС. Міністр та його перший заступник обіцяли, що до участі в проведенні цього службового розслідування буде залучено представників громадськості", - пояснив заступник генпрокурора.

За його словами, після отримання результатів службового розслідування буде здійснено ті слідчі дії, які до сьогоднішнього дня не можна було виконати. "Тобто, фактично, ми чекаємо на результати службового розслідування та висновки понад 20 експертиз, які призначені у цій справі", - наголосив О.Баганець.

За його словами, найбільш серйозним процесуальним документом для доказів стануть результати судової криміналістично-ситуативної експертизи.

О.Баганець розповів, що триває пошук очевидців. "Очевидці, на нашу думку, найбільш неангажовані свідки цих подій", - зазначив він.

"Тобто, з урахуванням усього цього буде зроблено висновки про те, що сталося насправді. Перекваліфікація справи цілком можлива. Ми не можемо виключати жодних версій, говорити однозначно про те, що сталося, поки що рано", - підсумував заступник генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА