15:30 17.04.2014

Армію обмундировано на 40% - Міноборони України

1 хв читати

Поточне оснащення армії військовим обмундируванням оцінюється на сьогоднішній день на рівні 30-40%, констатують в українському військовому відомстві.

Як повідомив на брифінгу в четвер у Києві заступник начальника управління організації постачання речового майна Міноборони України Аркадій Стужук, поточне забезпечення Збройних сил речовим майном - у межах 30-40%, найбільшу проблему становить військова амуніція - бронежилети і шоломи.

"Ця ситуація (російська військова агресія - ІФ) застала нас зненацька", - сказав він.

Як зазначив представник військового відомства, з метою вирішення питання щодо забезпечення армії належним військовим обмундируванням, керівництво військового відомства звернулося за допомогою до міжнародних організацій, також зроблені замовлення на постачання спецпродукцію українським виробникам.

"Франція вже поставила нам гуманітарною допомогою бронежилети", - сказав він.

Як повідомив А.Стужук, водночас керівництво військового відомства ухвалило рішення про розробку нової експериментальної форми для Збройних сил України, що відповідає сучасним світовим тенденціям. До вирішення цієї задачі вже підключилася українська промисловість, зазначив він.

Відповідаючи на запитання журналістів, представник Міноборони також зазначив, що з 100 млн грн, які надійшли на рахунки військового відомства в рамках благодійної допомоги населення України, Збройним силам на речове забезпечення вже виділено 51,8 млн грн.

Велика частина цих коштів спрямована на закупівлю амуніції першої необхідності, зокрема бронежилети та спальні мішки для військовослужбовців

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА