00:38 21.04.2014

Спостерігачі ОБСЄ розраховують потрапити в Слов'янськ найближчим часом

1 хв читати

Команди спостерігачів від моніторингової місії ОБСЄ в Україні, незважаючи на непоганий доступ до міст сходу України, поки що не мають можливості потрапити в зайнятий протестувальниками Слов'янськ (Донецька обл.).

"У нас є повідомлення про факти насильства в Слов'янську, наші команди спостерігачів не змогли отримати доступ до цього населеного пункту з міркувань безпеки", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник прес-офісу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Михайло Боцюрків (Michael Bociurkiw) у неділю ввечері.

Водночас, він зазначив, що губернатор Донецької області Сергій Тарута здійснив низку кроків щодо реалізації положень Женевської угоди від 17 квітня.

"Його починання знайшли підтримку у центральних органів влади. Регіональна та місцева влада проводить переговори в низці зайнятих (протестувальниками) будівель", - повідомив М.Боцюрків .

Також керівник прес-офісу спецмісії ОБСЄ в Україні додав: "Я можу вам сказати, що терпіння і обережність у переговорах працюють, щоб дати нашим спостерігачам доступ до людей".

Говорячи про Слов'янськ, М.Боцюрків повідомив агентству, що "протягом кількох годин ми спробуємо відвідати Слов'янськ".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА