16:20 25.04.2014

Генпрокуратура: Суддя Кірєєв порушив закон під час розгляду "газової справи" Тимошенко

2 хв читати
Генпрокуратура: Суддя Кірєєв порушив закон під час розгляду "газової справи" Тимошенко

Генеральна прокуратура України розслідує кримінальне провадження стосовно судді Родіона Кірєєва, який оголосив неправосудний вирок у "газовій справі" щодо екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

"Генеральна прокуратура України проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за заявами Тимошенко та Власенка щодо службових осіб Генеральної прокуратури України, Печерського районного суду м. Києва та апеляційного суду м. Києва, а також судових експертів КНДІСЕ", - йдеться в повідомленні прес-служби Генпрокуратури в п'ятницю.

"У ході досудового розслідування, зокрема, з’ясовано, що суддя Печерського районного суду м. Києва К., розглядаючи кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко Ю.В. за ч. 3 ст. 365 КК України, на порушення вимог ст.ст. 29, 64 Конституції України, а також ст.ст. 5, 6 Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод, ст.ст. 148, 150, 165-1 КПК України, в редакції 1960 року, виніс завідомо неправосудну постанову про зміну підсудній Тимошенко Ю.В. запобіжного заходу із підписки про невиїзд на взяття під варту", - зазначається в повідомленні.

Генпрокуратура наголошує, що під час розгляду справи "К. умисно, систематично та грубо порушував передбачене чинним законодавством України право підсудної Тимошенко Ю.В. на захист".

"Як наслідок, не надавши належної оцінки беззаперечним доказам, які свідчили про відсутність у діях Тимошенко Ю.В. складу інкримінованого їй злочину … К. 11.10.11 постановив вирок, яким визнав Тимошенко Ю.В. винною у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України, та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 7 років із позбавленням права обіймати посади в органах державної влади", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба нагадує, що Верховний Суд України дав оцінку таким діям судді та своєю постановою скасував цей вирок, закривши кримінальну справу стосовно Ю.Тимошенко у зв'язку з відсутністю події злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА