11:16 27.04.2014

Ветерани національно-визвольної боротьби закликають не проводити масові акції на честь річниці дивізії СС "Галичина"

2 хв читати

Ветерани національно-визвольної боротьби закликають не проводити масові акції на честь річниці дивізії СС "Галичина", йдеться у зверненні за підписом голови братства Першої української дивізії Української національної армії Євгена Куцика та голови Львівського крайового братства ветеранів ОУН-УПА Олеся Гуменюка.

"Наближається 28 квітня - день створення дивізії "Галичина". Ми знаємо, що в Україну вже прямують із Росії групи так званих російських націоналістів, завдання яких полягає в тому, щоб надати московським телеканалам відповідні сюжети про "український фашизм". Брати участь у режисованих Москвою акціях в умовах путінської агресії - це акт усвідомленої або неусвідомленої співпраці з агресором, це акт зради!" - йдеться у зверненні.

У зв'язку з цим автори звернення закликають усіх, "хто з повагою ставитися до національно-визвольної боротьби, до пам'яті про тих, хто віддав своє життя за Україну і до нас, ще живих ветеранів цієї боротьби" утриматися від проведення цього року будь-яких масових заходів, присвячених цій події.

"Ваша повага до нас і до полеглих у боротьбі побратимів буде найвищою, якщо сьогодні ми не дамо Москві шансу вкотре показати звільнену від бандитського режиму Україну територією, на якій марширують "бендеро-фашисти" з нацистськими привітаннями і символікою", - йдеться у зверненні.

Сьогодні на 18.00 у Львові заплановано Марш величі духу або марш вишиванок на честь річниці створення дивізії СС "Галичина".

Провідні політичні сили області закликали відмовитися від проведення будь-яких акцій у найближчі дні у зв'язку з повідомленнями про можливі провокації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА