15:02 28.04.2014

У Кернеса стріляли найімовірніше зі снайперської гвинтівки - Добкін

2 хв читати
У Кернеса стріляли найімовірніше зі снайперської гвинтівки - Добкін

Особи, які стріляли в міського голову Харкова Геннадія Кернеса, цілилися в область серця, стверджує його друг, екс-голова Харківської облдержадміністрації, кандидат у президенти України Михайло Добкін.

"Можу сказати, стріляли на ураження в область серця. І лише, якщо так можна сказати, завдяки щасливому випадку ми не маємо сьогодні смертельного результату", - сказав він журналістам біля лікарні швидкої та невідкладної допомоги в Харкові в понеділок.

"Якщо хочете знати мою думку, стріляли сьогодні не в Кернеса, стріляли сьогодні в Харків", - зазначив М.Добкін.

За його словами, стан Г.Кернеса дуже важкий, його не можна транспортувати.

М.Добкін також повідомив, що на місці події було знайдено гільзу. "Міліція знайшла гільзу на 7,62 - це бойова зброя, найімовірніше це гвинтівка СГД (рос. СВД - ІФ) зі снайперським прицілом", - наголосив він.

М.Добкін висловив сподівання, що слідчі знайдуть злочинців.

"Дай Боже, щоб знайшли того, хто це зробив, щоб вистачило волі та совісті правоохоронцям розслідувати цей випадок", - сказав екс-губернатор.

Він зауважив також, що попередні випадки закінчувалися "імітацією розслідування". На його думку, те, що стріляли в Кернеса, свідчить про те, що його бояться. "Дай Боже, щоб він якнайшвидше одужав і повернувся повністю до роботи. Я говорив, говорю і говоритиму - кращого мера для Харкова не було і, напевно, в найближчому майбутньому не буде. Він дуже багато зробив для цього міста і не заслужив до себе такого ставлення. Те, що так вирішили з ним вчинити, свідчить лише про одне: він сильна людина, його бояться, його намагалися усунути таким чином", - сказав М.Добкін.

Водночас він відмовився робити припущення, хто вчинив цей злочин. "Якби я знав, хто це міг зробити, я не стояв би тут з вами, а тримав руки біля горла того, хто це зробив", - наголосив М.Добкін.

Як відомо, раніше на Г.Кернеса вже вчиняли замахи - під час перебування його депутатом і секретарем Харківської міськради.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА