10:48 29.05.2014

Кілька приміщень військової частини в Луганську захопили бойовики, прикриваючись батьками військовослужбовців, - прес-служба Нацгвардії

2 хв читати

Унаслідок протистояння ввечері 28 травня представники незаконних озброєних формувань захопили кілька приміщень на території військової частини №3035 Національної гвардії України в Луганську, повідомляє прес-служба Нацгвардії в четвер.

Згідно з повідомленням, спочатку було вчинено напад на конвойний батальйон Луганського полку Східного територіального об'єднання Нацгвардії, будівля якого розташована окремо від військової частини. "Під час нападу офіцери та військовослужбовці військової служби за контрактом відстрілювалися та протистояли нападникам і змогли протистояти першій спробі захоплення частини. Декілька нападників під час штурму були знищені, з боку правоохоронців важко поранено одного бійця-контрактника", - розповіли в Нацгвардії.

При цьому в прес-службі заявляють, що "згодом на звуки пострілів прийшли родичі, батьки військовослужбовців і журналісти", чим скористалися нападники і "вдалися до цинічних дій". "Під дулами автоматів та виказуючи погрози стріляти на ураження, злочинці прикривалися мирними людьми немов живим щитом, змусили їх йти вперед і вдерлися таким чином на територію військової частини, атакували адміністративне приміщення та порушили газопровід казарми солдат. При цьому перший поверх будівлі злочинці заповнили батьками військовослужбовців та погрожували підірвати приміщення", - йдеться в повідомленні.

"З метою запобігання вибуху військовослужбовці були змушені відступити. Певна частина будівель залишилася в руках нападників, захоплено частину зброї правоохоронців. Військовослужбовців строкової служби відведено на безпечну відстань та передислоковано в іншу частину військового містечка", - розповіли в Нацгвардії.

Водночас було вчинено спробу захопити ще один військовий об'єкт - окремо дислокований підрозділ у м. Олександрівці Луганської області. "О 21.45 напад бойовиків на військову частину Національної гвардії України відбито. Втрат серед особового складу підрозділу немає. Після невдалої спроби штурму нападники відступили від території об’єкта", - йдеться в повідомленні прес-служби Нацгвардії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Влада Латвії заблокувала доступ до дев'яти російських пропагандистських сайтів

Глава МЗС Болгарії Габріель погодилася сформувати новий уряд

Через КПП "Вишнє Нємецьке - Ужгород" на українсько-словацькому кордоні тимчасово обмежать рух

З додатковою допомогою ЗСУ зможуть повільно відтісняти росіян - сенатор США Рід

Шукаємо асиметричні рішення, щоб отримати перевагу над кількісно переважаючим противником - Сирський

ЄБА просить Кабмін і ОП вирішити проблему швидкопсувних вантажів на польському кордоні

Кличко закликав правоохоронців оперативно розслідувати факти, оприлюднені Bihus.Info щодо Брагінського

Польські фермери заблокували два КПП на кордоні з Німеччиною, блокада триватиме до 20 березня

Глави МЗС країн-членів ЄС не змогли ухвалити рішення про використання доходів від знерухомлених росактивів в інтересах України

На Херсонщині внаслідок вибуху боєприпасу загинуло троє людей

РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА