14:39 29.05.2014

Генпрокуратура внесла подання до ВР із залучення депутата Царьова до кримінальної відповідальності і його затримання - Махніцький

2 хв читати
Генпрокуратура внесла подання до ВР із залучення депутата Царьова до кримінальної відповідальності і його затримання - Махніцький

Генеральна прокуратура України внесла подання до Верховної Ради про притягнення народного депутата Олега Царьова до кримінальної відповідальності та затримання його для обрання запобіжного заходу.

"Генпрокуратура України внесла подання про згоду на притягнення народного депутата України Олега Царьова до кримінальної відповідальності, а також на його затримання та обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою", - сказав в.о. генерального прокурора України Олег Махніцький у парламенті.

О.Махніцький поінформував, що слідство розслідує низку кримінальних проваджень стосовно правопорушень, здійснених О.Царьовим.

"Народний депутат України Олег Царьов у період з березня до квітень 2014 року умисно відкрито, використовуючи зокрема ЗМІ, публічно закликав до насильницької зміни та повалення конституційного ладу України. Більш того, він навмисне і відкрито закликав до зміни державних кордонів України та порушення порядку, встановленого Конституцією України, що призвело до тяжких наслідків у вигляді численних жертв на сьогоднішній день серед правоохоронців і мирного населення", - розповів в.о. генпрокурора.

Як повідомлялося, органи прокуратури відкрили низку кримінальних проваджень стосовно депутата О.Царьова за заклики до сепаратизму.

6 травня Верховна Рада ухвалила закон, згідно з яким не лише генеральний прокурор, але і в.о. генпрокурора має право звертатися до парламенту з ініціативою зняття депутатської недоторканності і притягнення до відповідальності парламентарія, щодо якого розслідується кримінальне провадження.

Народний депутат фракції "Батьківщина" в.о. заступника голови адміністрації президента Андрій Сенченко повідомив, що у Верховну Раду вже надійшло подання про зняття депутатської недоторканності з О.Царьова, але парламент не може його розглянути, оскільки відповідний закон не набув чинності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА