15:24 05.06.2014

Судове засідання у справі про розгін Євромайдану 30 листопада відбудеться 13 червня

2 хв читати
Судове засідання у справі про розгін Євромайдану 30 листопада відбудеться 13 червня

Печерський районний суд міста Києва продовжить розгляд справи за обвинуваченням колишнього голови Київської міськдержадміністрації Олександра Попова та екс-заступник секретаря РНБО Володимира Сівковича у справі про розгін Євромайдану 13 червня о 14.00.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", це рішення пов'язане з тим, що один з адвокатів заявив клопотання про відвід судді.

Самі відповідачі на засідання не прийшли.

Під будинок суду на вул.Гайцана у центрі Києві зібралися кілька десятків представників самооборони Майдану, які вимагають покарання для винних О.Попова і В.Сівковича, які, на їхню думку, причетні до розгону студентів на Майдані 30 листопада.

Як повідомлялося, кримінальне провадження щодо О.Попова, В.Сівковича та інших осіб, обвинувачуваних у перевищенні влади у зв'язку з подіями в ніч на 30 листопада 2013 року на майдані Незалежності, було закрито. Печерський районний суд Києва 16 лютого підтримав позицію прокуратури і звільнила цих осіб від кримінальної відповідальності, проте адвокат потерпілого не погодився з рішенням суду і подав апеляцію.

26 лютого в.о. генпрокурора України Олег Махніцький повідомив, що низці колишніх чиновників, зокрема і В.Сівковичу та О.Попову, буде висунуто підозру у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів.

14 березня Апеляційний суд Києва скасував рішення Печерського райсуду і направив справу на новий розгляд.

13 травня Генпрокуратура повідомила О.Попову, екс-начальнику ГУ МВС у Києві Володимиру Коряку, колишнім його заступникам Олександру Мариненку та Петру Федчуку про підозру у причетності до розгону Євромайдану 30 листопада минулого року в Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА