14:30 12.06.2014

Центр АТО заявляє про спотворення російськими ЗМІ фактів і демонстрацію відеоматеріалів багаторічної давнини

3 хв читати

У Центрі антитерористичної операції звертають увагу на продовження подання спотворених фактів і демонстрації відеоматеріалів про хід АТО на сході України, що не відповідають дійсності, з боку російських ЗМІ.

"Центр АТО вкотре змушений констатувати, що російські ЗМІ вдаються до спотворення фактів, використання відеоматеріалів багаторічної давнини, що не мають ніякого стосунку до антитерористичної операції. Все це робиться для маніпулювання громадською думкою у власних інтересах. При цьому авторів фальшивок абсолютно не турбують переживання мирних людей, які страждають від такої пропаганди", - написав керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов на своїй сторінці у Facebook у четвер.

Як свіжий приклад він навів випадок від 12 червня, коли російські ЗМІ поширили інформацію про те, що українські силовики нібито використовували фосфорні бомби проти мирного населення.

"На підтвердження цього телерадіокомпанія Збройних сил РФ "Звезда" використала кадри, зняті у 2004 році в місті Ель-Фаллуджа, Ірак. У розпорядженні Центру АТО є копія відеозйомки в Іраку. Крім цього, протягом останнього часу російські ЗМІ повідомляли про нібито наявні факти застосування українськими військами проти мирного населення систем залпового вогню "Град", - розповів В.Селезньов.

Ця інформація, за його словами, також не відповідає дійсності. "Немає жодного документально зафіксованого факту використання силами АТО системи "Град". Усі ці домисли тим більше дивні, враховуючи ту обставину, що саме російські війська використовували установки "Град" для завдання ударів по містах Чеченської Республіки. В результаті загинули десятки тисяч мирних жителів. Про ці факти добре відомо світовій спільноті, їх зафіксовано на численних фото- та відеоматеріалах", - зазначив керівник групи інформування про АТО.

Він також нагадав про ще один випадок фальсифікації: 16 травня телеканал "Россия-1" у випуску новин використала відеозапис дворічної давнини про проведення в Кабардино-Балкарії контртерористичної операції, але подано ці кадри було як операцію українських сил АТО.

"Центр АТО вважає появу таких матеріалів однією з ланок інформаційної війни, яку ведуть проти України засоби масової інформації Російської Федерації. Центр АТО рішуче заявляє про те, що методи ведення війни, які Росія застосовує у власних контртерористичних операціях, зокрема проти мирного населення Чечні, ніколи не застосуються на території України", - заявив В.Селезньов.

У Центрі АТО також вимагають від російських ЗМІ припинити всі спекуляції на ці теми й перейти до цивілізованого методу висвітлення подій у зоні проведення АТО.

Раніше в Національній гвардії України спростували інформацію низки ЗМІ про нібито використання гвардійцями фосфорних боєприпасів.

"У деяких ЗМІ з'явилися абсурдні повідомлення, нібито військовослужбовці Національної гвардії України використовують проти мирного населення на сході України заборонені фосфорні боєприпаси. Командування Національної гвардії категорично спростовує цю інформацію. На озброєнні Національної гвардії України ніколи не було і немає фосфорних боєприпасів", - повідомила прес-служба Нацгвардії в четвер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА