11:39 13.06.2014

Коломойський запропонував президентові України зміцнити кордон із Росією стіною в 1920 км

2 хв читати
Коломойський запропонував президентові України зміцнити кордон із Росією стіною в 1920 км

Заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Геннадій Корбан передав до Адміністрації президента України інженерний проект і техніко-економічне обґрунтування будівництва укріпленої стіни вздовж кордону з Росією завдовжки 1920 км і вартістю близько EUR100 млн.

"Цей проект - пропозиція голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського. Завдання цього проекту - недопущення фізичного проникнення з боку держави, яка чинить агресію стосовно нашої країни. За шість місяців можна виконати цей проект",- повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Святослав Олійник.

За його словами, проект передбачає будівництво на 1920 км кордону з Росією суцільної металевої огорожі з високоміцної сталі з колючим дротом, яким проходитиме електричний струм.

Будівництво стіни передбачене на території Донецької, Харківської та Луганської областей.

За поданим проектом підходи до огорожі мають перегороджуватися глибокими та широкими ровами й колючим дротом, як з російського, так і з українського боку. Це дасть змогу унеможливити доступ до огорожі мирних жителів, тварин, а також автотранспорту та бронетехніки.

Закритий для проникнення випадкових людей простір між ровами й огорожею має бути повністю замінований сигнальними та протипіхотними мінами.

Передбачається, що вздовж усієї "стіни" розташовуватимуться мотоманеврені групи українських військ, прикордонники та Нацгвардія України.

"Фінансування цього проекту передбачається за рахунок благодійних фондів. Усе, що треба для реалізації цього проекту, виготовляється в Україні, з цієї точки зору це хороший інфраструктурний проект, який спирається на українську промисловість", - зазначив С.Олійник.

Він вважає, що низка підприємств Дніпропетровської області зможе взяти участь у реалізації цього проекту.

За словами С.Олійника, вартість встановлення металевої огорожі завдовжки 1920 кілометрів державного кордону становитиме близько EUR50 млн. Загальна вартість інженерних робіт зі створення такої огорожі становитиме не більше ніж EUR100 млн. При цьому він не виключив і фінансової підтримки держави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА