20:12 16.06.2014

РНБО висловилася за проведення односторонньої демаркації кордону з РФ - Парубій

2 хв читати
РНБО висловилася за проведення односторонньої демаркації кордону з РФ - Парубій

Рада національної безпеки та оборони України ухвалила рішення доручити уряду здійснити односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону у зв'язку з наявними загрозами національній безпеці, заявляє секретар РНБО Андрій Парубій.

"Доручено Кабінету Міністрів України організувати односторонню демаркацію українсько-російського державного кордону, забезпечити його належне інженерно-технічне облаштування відповідно до сьогоднішніх загроз національній безпеці", - заявив А.Парубій після засідання РНБО в понеділок увечері в Києві.

Крім того, А.Парубій, доповідаючи про результати засідання, зазначив: "Серед цих рішень слід відзначити будівництво інженерних споруд уздовж нашого кордону й невідкладні заходи для розвідки щодо нейтралізації диверсантів, які проходять на територію України".

Він наголосив, що побудова інженерних споруд і демаркація кордону плануються на всіх ділянках українсько-російської кордону, а не лише на тих ділянках, де тривають бойові дії.

Рішення РНБО вводиться в дію указом президента України.

Як повідомлялося, 7 листопада 2013 року поблизу автомобільного пункту пропуску Сеньківка (Городнянський район, Чернігівська обл.) на Брянсько-Чернігівській ділянці кордону було встановлено перший прикордонний знак у рамках демаркації українсько-російського кордону.

Угоду про демаркацію спільного кордону глави МЗС України та Росії підписали 17 травня 2010 року в Києві, вона набула чинності 29 липня того самого року. Відповідно до цього документа, було створено спільну демаркаційну комісію, яка на своїх засіданнях вирішує питання, пов'язані з подальшим здійсненням демаркації українсько-російського кордону.

У МЗС України пізніше заявили, що обидві сторони готові розпочати "польові роботи" на кордоні вже у 2012 році, а в Державній прикордонній службі України заявили, що їхнє відомство забезпечене для проведення практичних робіт із демаркації українсько-російського кордону всім необхідним і очікує відповідної команди.

Україна ставить перед собою завдання найближчими роками здійснити демаркацію держкордону з Росією (2295 км) і Білоруссю (1084 км), а також завершити її з Молдовою (1222 км). Загальна протяжність українського кордону становить майже 6993 км, зокрема 1355 км морської ділянки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни вранці вдарили ракетою по Одесі: постраждала жінка, пошкоджено 30 будинків

На Донеччині за минулий день через обстріли поранені семеро жителів - ОВА

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА